Fotball

Bjørnebye om forslaget: - Delte meninger om sluttspill

Toppklubbene i norsk fotball møttes for å diskutere ny seriestruktur i dag.

Blir det slluttspill i eliteserien, kan Rosenborg få færre kamper mot bunnlag i årene som kommer. Til høyre er Ole Selnæs i aksjon mot Kristoffer Ajer og nedrykkstruede Start. - Det er delte oppfatninger om sluttspill, sier Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye.
  • Christian Skare Stendal

Der la Bjarne Berntsen – på vegne av Seriekomitéen – frem de ulike alternativene for hvordan den norske seriestrukturen kan være fremover.

— Det som diskuteres er endringer fra 2017. Skal man stå på dagens seriestruktur, som jeg forstår er et aktuelt alternativ? Skal man endre til færre lag? Skal det bli en lavere nedrykksprosent i førstedivisjon? Skal det bli færre andredivisjonsavdelinger? Slike ting ble diskutert, sier sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, til adressa.no.

- Du nevnte ikke sluttspill. Er ikke det aktuelt lenger?

— Jo, det er et seriøst forslag å ha sluttspill i en eller annen form, og skal du måle ut fra møtet i dag er det delte oppfatninger om det.

BAKGRUNN: NFF gjør nytt forsøk på fotballrevolusjon

I fjor ble det nederlandske konsulentfirmaet Hypercube leid inn for å se på mulige modeller for en ny norsk serieordning. Forslagene ble vraket i første omgang.

Flytting av cupfinale ikke-tema

Nå sier Bjørnebye at tema som å snu serien og spille høst/vår, slik som i de store fotballnasjonene, samt å flytte cupfinalen er lagt vekk.

Han forteller at dagens møte ble godt mottatt blant klubbene. Men diskusjonene fremover blir ikke enkle.

— Vi må forsøke diskutere på vegne av norsk fotball. Det er en utfordring når alle har en tendens til å tenke på sitt eget beste.

LES OGSÅ: Nils Arne Eggen angriper de nye fotballforslagene

- Interessant erfaring

Rosenborg er i gang med diskusjonene internt, men Bjørnebye er foreløpig ikke klar til å fronte klubbens mening.

— Vi må vurdere hva vi mener er best, ikke bare på vegne av oss selv, men også hva som er best for norsk fotball. Vi må forankre klubbens holdning, og jeg vil ikke foregripe hva Rosenborg ender opp på før vi har fått sett på de forskjellige alternativene, sier han.

Det var eliteserie- og førstedivisjonsklubbene som møttes torsdag.

— Rosenborg har ikke lagt frem noen sterke følelser på møtet i dag, men vi har en erfaring fra 2015 vi synes er interessant. Både når det gjelder hvordan vi har bygget opp sesongen, hvordan vi har disponert troppen, brukt overgangsvinduet, hvordan det er å spille europaligakvalik midt i hardkjøret i eliteserien, hvordan det er å spille gruppespill i avslutningen – og noen tanker om hvordan det vil bli med et sluttspill i stedet, sier Bjørnebye.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien