Fotball

- Lazio-sjefen hilste ikke på Rosenborgs kvinnelige direktør

Styreleder Ivar Koteng snakker om kulturforskjeller, arkitektur og kveldens europaligakamp i Roma.

RBK-toppene: Styreleder Ivar Koteng sammen med klubbens daglige leder Tove Moe Dyrhaug på Olympiastadion i Roma onsdag kveld.
 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

ROMA: I kveld klokken 19.00 tar Lazio imot Rosenborg på Olympiastadion i Roma. Adresseavisen møtte RBKs suksessrike styreleder Ivar Koteng i sentrum av den italienske hovedstaden i formiddag.

 • Direkte klokken 19: Følg Lazio-Rosenborg her

Han har tro på RBK-seier i kveld og er sikker på at Lazio kommer til å undervurdere trønderne.

— Garantert. Det er jo som om vi skulle gått stafett mot San Marino på ski.

Les også

Dette mener VM-legenden om Rosenborg

— Hvilket resultat spår du?

Tror på seier: Ivar Koteng møtte Adresseavisen i sentrum av Roma i formiddag. Han tror Rosenborg vinner mot Lazio i kveld.

— Jeg tror vi vinner 2-1 eller 2-0. ## Middag med Lazio

Onsdag kveld deltok RBK-lederne på den offisielle middagen kvelden før kamp sammen med toppene i Lazio. Koteng forteller om en trivelig kveld, men røper også at kulturforskjellene kom til syne.

— Jeg tror ikke alle skjønte at Tove (Moe Dyrhaug) er direktør i Rosenborg da de kom til middagen i går. Sportssjefen hilste ikke på henne engang. Han trodde nok hun var en av dem som jobbet på restauranten. Etter hvert skjønte de det, smiler Koteng, som skal nyte timene før kampen i Roma.

— Jeg har vært her noen ganger tidligere og synes det er en veldig fin by. Jeg liker italiensk mat og italienere, og så liker jeg å sitte på fortausrestauranter og se på folk.

Les også

Bjørnebye: - Ikke blitt kontaktet fra Italia

Rivingsdiskusjon

Eiendomsmilliardæren fra Trondheim er naturlig nok opptatt av arkitekturen i Roma.

— Når du er her gjør du deg noen refleksjoner om rivingsdiskusjonen vi har i Norge. Jeg tror ikke de har slike diskusjoner her, og det har med kulturforståelse å gjøre. Her er det kanskje bare kultur de har igjen, men du ser nesten ikke et nybygg. Forståelsen for hvor viktig bygg er for å fortelle hvem du er tror jeg er mye større her enn i Norge.

- Hva ville du gjort om du skulle ha satset på eiendom her?

— I eiendom er det enkle mekanismer. Det handler bare om å prøve å kjøpe billig og å leie ut dyrt. Det er enorme kulturforskjeller mellom norsk og italiensk forretningskultur, en litt annen måte å operere på. Vi hadde sikkert trengt sju år fra vi hadde startet til vi hadde kjøpt vårt første hus, for å lære oss alt.

LES VÅRT STORE INTERVJU MED TOVE MOE DYRHAUG HER: RBK-sjefen vil gi seg på topp (krever innlogging)

- Fordel på bortebane

Kveldens kamp er på mange måter bonus for Rosenborg. Klubben sikret i realiteten seriegullet sist helg, de er i cupfinalen og er tilbake i Europa.

— Det er artig å være med på. Vi har ikke all verden å tape i kveld. Jeg tror vi spiller på en slik måte at det nesten er enklere å vinne på bortebane enn hjemme. Vi er kompakte, motstanderen slipper seg frem og så er vi gode til å kontre, sier Ivar Koteng.

Les også

 1. Martial reddet United igjen

 2. - Om vi forstår hvor gode vi er kan det bli en veldig hyggelig aften i Roma

 3. - Enda deiligere å slå Molde med Solskjær som trener

 4. Skotsk presse: - Molde er laget som fant opp «rævvafotball»

 5. RBK-magasinet: Røper Serie A-spillernes alkovaner på kampdag

Les mer om

 1. Europa League
 2. SS Lazio
 3. Rosenborg BK