Nilsen advarer Brann-fansen mot kynisk Kristiansund

Branns motstander er langt bedre borte enn hjemme.

Lars Arne Nilsen ber spillere og publikum innstille seg på at mandagens kamp mot Kristiansund blir en stillingskrig.

BRANN STADION: Fire seirer, én uavgjort og ett tap. Det er den oppsiktsvekkende bortestatistikken Kristiansund tar med seg til Bergen mandag. Mens de hjemme på Nordmøre bare har vunnet én av åtte kamper, er det bare suverene Sogndal som er et bedre bortelag enn Kristiansund.

— Drar ned tempoet

Dette er Brann-trener Lars Arne Nilsen selvsagt fullt klar over. Han advarer både spillerne og Brann-supporterne om at mandagens motstander vil gjøre det de kan for å få hjemmelaget ut av rytmen.

Brann-sjefen mener Kristiansund er et vanskelig lag å møte. Her spiller de i blått mot Levanger tidligere i sesongen.

— Kristiansund er ekstremt gjerrige. De bruker lang tid på dødballer, de drar ned tempoet i alle situasjoner de kan. Videre er de fysisk sterke, og vanskelige å bryte ned. Derfor må vi være tålmodige og der må publikum være med. Dette blir en stillingskrig og vi må være smarte, sier Nilsen.

Les også

Brann-talent mister trolig resten av sesongen

— Smart strategi

Han understreker at dette ikke er ment negativt mot laget som ligger som nummer fem, to plasser og ett poeng foran Brann.

— De er det mest kyniske bortelaget i serien, og det er fullt lov. Det kan være en smart strategi, de har løst koden for å spille bortekamper i denne divisjonen. Derfor er det viktig å få med at dette er ingen kritikk. Kristiansund gjør det de må for å ta poeng med det mannskapet de har, sier Nilsen.

Også Azar Karadas er obs på Kristiansunds kvaliteter.

— De er et godt organisert lag med spillere som jobber veldig hardt. En tøff utfordring som vi må takle. Likevel synes jeg ikke fokuset skal være så mye på motstanderen, men mer på oss selv og hva vi skal gjøre. Vi må finne det riktige tempoet, sier Karadas.

Fornøyd med det defensive

På de tre siste kampene har Brann bare laget ett mål. Mens Nilsen er svært fornøyd med det han har fått utrettet med forsvarsspillet siden han startet i jobben, er det langt mer å gå på fremover.

— Defensivt ser det bra ut akkurat nå. Vi gjør færre feil. Tidligere var det store avstander i laget, nå er vi tette og komprimerte. Enten ligger vi med hele laget høyt, eller ligger vi med hele laget lavt. Men det offensive må vi få til bedre enn vi gjorde mot Bærum. Vi så bra ting i perioder, men for sjelden, fastslår treneren.