Fotball

TV 2 og Viasat deler Champions League-rettighetene

Fra 2018 til 2021 kan du se Champions League-fotball på TV 2 og Viasats kanaler. TV 2 skal vise alle sine kamper på «gratis-kanaler».

Cristiano Ronaldo jubler for Champions League-triumfen etter seier over Atlético Madrid i finalen. Nå skal disse TV-øyeblikkene vises både på TV 2 og Viasat.
  • Fredrik Saltbones

I 25 år har mediekonsernet MTG – som eier Viasat – hatt rettighetene til klubbfotballens gjeveste fotballturnering: Champions League.

Kampene er blitt vist eksklusivt på Viasats kanaler helt siden turneringens oppstart i 1992, men fra og med 2018 blir det en endring.

Nå skal TV 2 vise noen av kampene. MTG har sikret seg rettighetene til Champions League fra 2018 ti 2021, men mediekonsernet selger i denne perioden en del av kampene videre til TV 2.

Nye kamptidspunkt

– MTG har sikret seg rettighetene til Champions League i Skandinavia. I Danmark og Sverige har MTG rettighetene eksklusivt, men i Norge har vi sublisensiert deler av kampene til TV 2. Det som er viktig å få frem, er at alle kampene fortsatt vil vises på Viasats flater – enten på våre TV-kanaler eller vår nettjeneste Viaplay, sier kommunikasjonssjef i MTG Norge, Line Vee Hanum, til Aftenposten.

Fra og med 2018/19-sesongen blir det forandring i TV-tidene for Champions League. De foregående sesongene har kampene blitt vist 20.45 tirsdager og onsdager. Nå skal kampene fordeles over flere tidspunkt, slik at det vil være mulig for seerne å se flere kamper. Kampene skal spilles klokken 19 og 21 tirsdager og onsdager.

TV 2 skal nå vise én kamp hver kampdag, inkludert finalen. Det jubler TV 2-sjef Olav T. Sandnes for.

TV 2 må sende på åpne kanaler

Les også

Han er Champions Leagues nye stjerne: – Vil definitivt prege fremtiden

– Vi er enormt glade for å ha sikret oss denne rettigheten. Nå skal vi vise to av de aller mest attraktive kampene hver eneste runde, inkludert finalerundene. Disse vil bli vist eksklusivt på TV 2s kanaler i Norge og tilgjengeliggjort på TV 2 Sumo. Også finalen vil vises på TV 2. Vi ser frem til dette samarbeid med MTG-konsernet, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Kampene på TV 2 skal gå på såkalt fri-TV. Det vil si at TV 2 er nødt til å sende Champions League på én av sine åpne kanaler – enten TV 2s hovedkanal, Zebra, Sportskanalen eller Nyhetskanalen.

Juventus-spiss Gonzalo Higuain banker inn 1–0 til Juventus i den første semifinalen mot Monaco. Slike øyeblikk vil fra 2018/19 vises både på TV 2 og Viasat.

Derfor deler MTG rettighetene

MTG vil ikke kommentere hvor mye mediekonsernet betaler for Champions League-rettighetene eller hvor mye TV 2 betaler. Men sportssjef i MTG Norge, Anne Tufte, legger ikke skjul på at prisene for rettighetene har steget.

– Ja, det sier seg egentlig selv, det. Rettighetsprisene går opp, sier Anne Tufte og fortsetter:

– Fra og med 2018/19-sesongen blir det endring i tidspunktene for kampene, og vi mente derfor at dette var et godt tidspunkt for å finne en måte å dele rettighetene.

– Hadde det vært for dyrt for dere å ha rettighetene alene?

– Vi valgte dette nå. Litt for å ha mulighet til å kjøpe andre rettigheter. Vi så det som en god deal for MTG.

– Hvor stor andel av rettighetsutgiftene betaler TV 2?

– Det kan jeg ikke uttale meg om. Vi uttaler oss ikke om pris eller prosess.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes sier dette til egen kanal om hva rettighetene koster for TV 2:

– Sportsrettigheter er dyre i 2017. Men i TV 2 har vi fortsatt et brennende ønske om å kunne formidle de store sportsøyeblikkene, og det er jeg utrolig glad for. Champions League er blant de største idrettsøyeblikkene vi kan formidle. Med lag som Barcelona, Real Madrid, Chelsea og Bayern München kommer dette til å bli en fest på TV 2s kanaler.

Les også

Dette tror ekspertene om Champions League-semiene: – Når det laget angriper, er det som et 100-meterfelt i en OL-finale

Les mer om

  1. MTG
  2. TV
  3. UEFA
  4. Champions League