Fotball

Danskene strømmer til Hareides landslagsdebut

Bra billettsalg før torsdagens landskamp mot Island.

NY EPOKE: Etter over 15 år med Morten Olsen ved roret får danskene nå en nordmann å forholde seg til. Åge Hareide debuterer som dansk landslagssjef mot Island torsdag.
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Den kampen blir Åge Hareides debut som landslagssjef for Danmark. Torsdagens oppgjør mot EM-klare Island skal spilles på MCH Arena i Herning.

Tirsdag ettermiddag melder Det danske fotballforbundet (DBU) at over 8500 billetter er solgt, og at det er få sitteplasser igjen. Danmark spiller vanligvis landskampene sine i Parken i København. Sist det var landskamp i Herning, mot Norge i november 2013, kom det 6500 tilskuere.

Jacob Lauesen i DBU sier at man har et håp om over 10.000 solgte billetter.

— Vi er svært glade for den støtten som de mange fotballglade herningensere viser landslaget og vår nye landslagssjef i hans debutkamp. Med kun få sitteplasser igjen har det allerede vært en markant stigning i antallet solgte billetter siden sist vi spilte i Herning da 6500 så oppgjøret mot Norge, sier Lauesen.

Mer landslagsstoff:

Belgias landslag avlyste trening etter terror: - Fotball er ikke viktig i dag

Landslagsspiller skremt av trusselen: - Det ville vært 55 000 tilskuere, et angrep ville vært kritisk

Begeistring

Danskene må nå venne seg til å ha en norsk landslagssjef etter mer enn 15 år med Morten Olsen ved roret. Olsen trakk seg i høst etter at EM-drømmen ble knust.

62 år gamle Hareides første test er altså mot Island torsdag og mot Skottland i Glasgow om en uke. Hareides oppgave er å løfte Danmarks fotballstolthet etter to mislykkede kvalifiseringer. VM i Russland i 2018 er siktemålet.

– Jeg vil gjerne skape begeistring. Spillerne skal få en innføring i nye prinsipper om hvordan vi skal forsvare oss og angripe, og jeg ønsker å involvere spillerne i stor grad, uttalte Hareide til dansk presse i helgen.

Eventyrlig comeback

Endringer må danskene bare bli vant med.

– Morten Olsen er en fantastisk fotballmann, men han er på sin og jeg er på min måte. Vi skal bevare alt det gode, det som ligger som et fundament, og så skal vi prøve å gjøre noe litt annerledes, sier Hareide.

Veteranen hadde egentlig bestemt seg for å gi seg med fotballen, men klarte ikke å motstå fristelsen da svenske Malmö kom på banen med et tilbud. Der ble det eventyrlig suksess både i Allsvenskan og ikke minst i Champions League.

Så ble plutselig Danmark-jobben ledig for mannen som ledet Norge fra 2004 til 2008 – uten at han klarte å føre laget til noe sluttspill.

 1. Les også

  Hareide presenterte sin første landslagstropp: - Dette har jeg ventet på

 2. Les også

  Bendtner vraker seg selv etter Hareide-samtale

 3. Les også

  Hareide planlegger alvorsprat med omstridt spiss

 4. Les også

  Dahl Tomasson blir Hareide-assistent: - En drømmejobb

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Danmarks herrelandslag fotball
 3. Åge Hareide