Fotball

Slik blir veien videre: Disse lagene kan Rosenborg møte i Europa

Tøff motstand dersom Rosenborg slår ut Celtic.

Det ble full jubel på overtid mot Valur i den første runden. Nå venter langt tøffere motstand.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Rosenborg møter onsdag og neste onsdag den skotske klubben Celtic i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League. Men allerede før de to viktige oppgjørene spilles, trakk UEFA motstanderne for vinnerlaget i den neste runden i sitt hovedkvarter i Nyon.

Dersom Rosenborg vinner de to oppgjørene sammenlagt, må de reise til Hellas for å møte AEK Athen.

Greske seriemestere

AEK Athen vant den greske serien i fjor med seks poeng, og kommer inn i den tredje runden av kvalifiseringen til Champions League. I praksis var trekningen noe av det verre Rosenborg hadde mulighet til å få.

Dersom Rosenborg vinner mot Celtic vil det bli hjemmekamp 7. eller 8. august, og bortekamp tirsdag 14. august.

Les også

Rosenborgs kamper mot Celtic sendes på norsk tv

Rosenborg hadde i utgangspunktet for få rankingpoeng til å bli seedet, men dersom de slår ut Celtic, overtar de plassen deres i den seedede gruppen.

Det betyr at de slapp å møte de aller sterkeste lagene i kvalifiseringsrunden, som FC Salzburg, Ludogorets, Legia Warsawa og FK Astana.

I gruppen som Rosenborg kunne trekke lå også lag som BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Sherrif Tiraspol, Malmö og Røde Stjerne Beograd.

Les også

Store skadeproblemer i Celtic foran møtet med Rosenborg

Irsk seriemester

Dersom Rosenborg taper for Celtic, venter tredje runde i Europa League for trønderne. Da er det den irske seriemesteren Cork City som blir motstander.

Cork vant ligaen i 2017 foran Dundalk, som Rosenborg slo ut i kvalifiseringen i fjor.

Rosenborg reiser i så fall til Irland den 9. august, mens returoppgjøret blir på Lerkendal 16. august.

Den verste trekningen Rosenborg kunne få var APOEL fra Kypros, som trønderne har dårlige minner fra etter tapet på overtid i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League i 2016. Men de slipper en retur til den glohete øya i Middelhavet.

Tøff trekning for LSK

Eventuelle kamper i tredje runde for Molde, Sarpsborg og Lillestrøm i Europa League-kvalifiseringen ble også trukket mandag.

Molde var seedet i gruppe 3 etter å ha vunnet 6–3 sammenlagt over Glenavon, og dersom de slår albanske Laçi i den andre runden, skal de møte vinneren av kampen mellom skotske Hibernian og greske Asteras Tripolis.

Asteras Tripolis havnet på femteplass i den greske ligaen i fjor, 25 poeng bak vinneren AEK Athen. Hibernian kom på fjerdeplass i den skotske ligaen i fjor, 15 poeng bak Celtic.

Kampene spilles torsdag 9. august, og returoppgjøret er 16. august.

Dersom Molde vinner denne kampen, venter det playoff til Europa League senere i høst.

Sarpsborg møter St. Gallen fra Sveits i andre runde, og møter kroatiske HNK Rijeka dersom de tar seg videre. Rijeka kom på annenplass i den kroatiske ligaen forrige sesong, tre poeng bak vinneren Dinamo Zagreb.

Cupmester Lillestrøm møter østerrikske LASK i andre runde, og dersom de går videre møter de vinneren i kampen mellom det tyrkiske storlaget Besiktas færøyske B36 Torshavn.

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Champions League
  3. Europa League