Fotball

Henning Berg tviler på store spillerkjøp

Henning Berg fikk ingen lovnader om spillerinvesteringer da han tok jobben med å ta Stabæk ut av nedrykksgjørma.

Henning Berg har fått jobben med å ta Stabæk ut av nedrykkstrøbbel. Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Stabæk har i mange år slitt med økonomiske problemer. Flere var derfor overrasket da Berg onsdag ble presentert som bærumsklubbens nye hovedtrener.

48-åringen, som har skrevet under på en kontrakt ut 2019-sesongen, bedyrer at han ikke har fått noen forsikringer om at det blir penger til å hente spillere i sommervinduet.

– Vi får se om det blir muligheter til å hente forsterkninger. Men det er absolutt ikke gitt. Det er ikke noe poeng å hente spillere som ikke er bedre enn hva vi allerede har. Dessuten er det jo begrensede ressurser som alle vet, sier Berg.

– Så du har ikke tatt jobben med lovnader om at det blir spillerinvesteringer?

– Nei, absolutt ikke. Jeg har kommet hit fordi Stabæk er flinke med unge spillere og prioriterer akademiet sitt selv i økonomiske trange tider. Som en liten klubb tør de å tenke stort. Det trigget meg.

Les også

Henning Berg blir ny Stabæk-trener

Stabæks førstevalg

Bæringene sparket Toni Ordinas som hovedtrener i forrige uke. Spanjolen måtte gå etter en rekke svake resultater. Sportslig leder Inge André Olsen sier følgende om trenerjakten den siste uken:

– Så fort vi hadde tatt den samtalen med Toni og slikket våre sår, satte vi i gang. Vi hadde gjort et arbeid for to og et halvt år siden i forbindelse med at vi visste at Bob (Bradley) kom til å forlate Stabæk. Vi hadde kartlagt ganske mange trenere, og Henning var en av de sterke kandidatene vi hadde den gang. Det passet fint å ha en samtale med ham nå. Vi hadde et par andre kandidater, men det var Henning som skilte seg ut som et soleklart førstevalg for det vi skal oppnå kortsiktig og langsiktig, sier Olsen.

Olsen poengterer at de først og fremst ønsket en trener som passet med Stabæks filosofi om å utvikle egne talenter.

– Det er utrolig viktig for oss. Vi ønsker å utvikle spillere som kan hjelpe Stabæk til å være et stabilt eliteserielag, og som forhåpentligvis kan få fine karrierer ute i Europa på et senere tidspunkt. Vi skal dyrke det vi er gode på og samtidig stramme inn det defensive. Det er ingen hemmelighet at vi har sluppet inn for mange mål denne sesongen.

Les også

Rekdal om Berg-ansettelsen: – Gøy at han er tilbake

Fornøyd spillergruppe

Kaptein Andreas Hanche-Olsen forteller om en overrasket, men svært fornøyd spillergruppe som onsdag morgen fikk beskjeden om at Berg var mannen som erstattet Ordinas.

– Jeg tenkte jo først og fremst at dette er et stort navn. Han har masse erfaring på et høyt nivå. Jeg tror det kan bringe positivitet inn i spillergruppa inn mot høstsesongen. Det var litt spesielt da Toni måtte forlate klubben, men jeg synes vi har respondert bra.

Hanche-Olsen startet sesongen som fast midtstopper og kaptein. Deretter ble 21-åringen henvist til benken, før han var tilbake i 2-1-seieren mot Haugesund sist søndag. Nå skal han gjøre sitt ytterste for å imponere Berg.

– Jeg vil inn å spille fra start hver helg. Nå fikk jeg tillit mot Haugesund, og der gjorde jeg en god figur. Nå handler det om å jobbe for at det kan fortsette.

Stabæk har kun vunnet tre seriekamper hittil i år. Laget ligger tredje sist på tabellen, og det skiller kun tre poeng ned til Start på nedrykksplass.

(©NTB)

Les mer om

 1. Stabæk Fotball
 2. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Henning Berg blir ny Stabæk-trener

 2. FOTBALL

  Toni Ordinas ferdig som Stabæk-trener

 3. FOTBALL

  Trenersparkingen ga umiddelbar effekt: Stabæk tok etterlengtet seier

 4. FOTBALL

  Henning Berg om Stabæk-krisen: – Vi må vinne de to siste kampene

 5. FOTBALL

  Spillere og trenere i Stabæk tar lønnskutt

 6. FOTBALL

  Stabæk spiller i Eliteserien 2019: Her forlater Aalesund-synderen banen oppløst i tårer