Skadeplagede Arsenal opp på tabelltopp

Vant enkelt borte mot kriserammede Aston Villa.

I FORM: Olivier Giroud ga Arsenal ledelsen på straffespark.
  • 100% Sport

Scoringer av Olivier Giroud og Aaron Ramsey sikret en grei 2-0-seier for Arsenal borte mot Aston Villa søndag. London-laget tok med det over ledelsen i Premier League.

Til tross for store skadeproblemer, gikk det meste på skinner for manager Arsène Wenger og hans Arsenal mot tabelljumbo Aston Villa. Uten sentrale spillere som Alexis Sánchez, Mikel Arteta, Santi Cazorla, Francis Coquelin, Tomás Rosický, Danny Welbeck og Jack Wilshere ble det likevel en komfortabel seier.

TOPPER TABELLEN: Olivier Giroud, Aaron Ramsey og Mesut Özil feirer scoring mot Aston Villa.

– Det har vært en strålende uke for oss, oppsummerte Wenger overfor Sky Sports. Arsenal tok seg onsdag videre til sluttspillet i mesterligaen med 3-0-seier over Olympiakos.For Aston Villa ble vondt til verre. Med søndagens tap er det nå 15 kamper på rad uten seier for Birmingham-laget. Aldri har klubben opplevd en verre periode.

Giroud i 50

Allerede før ti minutter var passert sendte Giroud gjestene i ledelsen fra straffemerket. Målet var franskmannen 50. i Premier League. Theo Walcott ble tilsynelatende hindret av Alan Hutton, og etter noen sekunders betenkningstid pekte dommer Kevin Friend på ellevemeteren.

Sju minutter før pause doblet Aaron Ramsey ledelsen etter vakkert overgangsspill. Mesut Özil var som tolv ganger tidligere denne sesongen servitør.

I annen omgang var det vertene fra Birmingham som hadde de største sjansene, men verken Rudy Gestede, Scott Sinclair eller Leandro Bacuna maktet å overliste sisteskanse Petr Cech. Tsjekkeren mellom stengene hos Arsenal tangerte for øvrig David James' Premier League-rekord med 169 kamper uten baklengs.

Sterke i troen

Dermed endte det 0-2 på Villa Park. Trepoengeren løfter Arsenal til førsteplass på tabellen. Leicester kan ta tilbake ledelsen med seier over Chelsea mandag kveld.

– Vi har tro på at vi har en mulighet til å vinne tittelen. Vi har vist hva vi kan få til i en hektisk del av sesongen. Nå må vi bare beholde fokuset og troen, sa Ramsey.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk