Fotball

Tottenham slapp med skrekken i fyrverkeri av en fotballkamp

Holdt på å gi fra seg tremålsledelse borte mot Wolverhampton.

I SCORINGSFORM: Harry Kane scoret Tottenhams tredje mål mot Wolverhampton. Lagkamerat Kieran Trippier til høyre.
 • Reidar Løfaldli

WOLVERHAMPTON - TOTTENHAM HOTSPUR 2–3

Tottenham ledet 3–0 etter en times spill borte mot Wolverhampton Wanderers lørdag kveld, men London-laget holdt på å rote bort ledelsen på tampen av en høydramatisk og meget underholdende fotballkamp.

To straffespark forårsaket av den unge argentinske midtstopperen Juan Foyth gjorde at «Wolves» fikk nytt håp mot slutten, men «Spurs» holdt unna og henger med i toppen av Premier League.

En tydelig lettet Maurico Pochettino kunne takke Wolverhampton-manager Nuno Espírito Santo for kampen.

– På 3–0 gjorde vi slik at de fikk en veldig billig mulighet. Vi skapte våre egne problemer, men dette er et tøft sted å komme til, så jeg er fornøyd, sa Pochettino ifølge BBC.

Tre poeng fører Tottenham forbi erkerival Arsenal og opp på fjerdeplass i Premier League, tre poeng bak ledende Liverpool.

– Vi gjorde det vanskelig for dem da vi gikk opp til 3-0. Vi hadde en viss kontroll, men vi slapp dem inn i kampen igjen. Dessverre måtte vi gi i fra oss to straffer mot slutten, sa Tottenham-keeper Hugo Lloris til Sky Sports.

– Det er et tøft program framover, men vi har en sterk stall og forsøker å rotere best mulig, sa Lloris.

KLØNET DET TIL: Juan Foyth fikk sin debut for Tottenham i Premier League, men 20-åringen fra La Plata holdt på å servere Wolverhampton poeng på hjemmebane. Her er det Jonny Castro som felles før hjemmelagets andre straffespark etter 78 minutter.

Manchester City spiller hjemme mot Southampton søndag, og Pep Guardiolas menn vil gjeninnta tabelltoppen med tre poeng der.

Wolverhampton blir stående med 15 poeng midt på tabellen.

– Vi slapp inn tre unødvendige mål. Det holder ikke uansett hvem vi spiller mot. Vi er nødt til å jobbe med det defensive. Man kan aldri skru av bryteren mot toppklubbene, sa Wolves-kaptein Conor Coady ifølge BBC.

– Det var en fantastisk kamp med entusiasme og intensitet. Den hadde alt, sa Nuno Espírito Santo.

– Resultatet er skuffende, men vi hadde en fantastisk respons i andre omgang. Tottenham kontret to ganger, og det definerte kampen. Vi hadde karakter til å komme tilbake da alle trodde vi hadde tapt. Guttene ga alt og tok sjanser. Kanskje vi hadde fortjent ett poeng, sier portugiseren.

ENGASJERT: Wolverhampton-manager Nuno Espírito Santo på sidelinjen under kampen mot Tottenham.
 1. Les også

  Liverpool på tabelltopp etter uavgjort i storkampen mot Arsenal

 2. Les også

  Seerstorm etter nye problemer med TV 2 Sumo under storkamp: – Vi er fryktelig lei oss

Tidlig skade

Tottenham var avhengige av tre poeng i West Midlands etter at man tapte toppkampen hjemme mot Manchester City mandag, men fikk et hardt slag etter kun få minutters spill, da midtbanestrateg Mousa Dembélé måtte ut med det som så ut som en skade i ankelen. Son Heung-min erstattet belgieren.

– Det var en hardt slag å miste Dembélé etter fem minutter. Vi satte innpå en offensiv spiller i Son, og måtte forandre planen vår, sa Pochettino.

Dembélés skade stoppet ikke London-klubben, snarere tvert imot. Selv om hjemmelaget hadde ballen mye i de første minuttene, kom Harry Kane svært nær scoring da han skjøt fra skrått hold etter snaue 20 minutter. Wolves-keeper Rui Patricio måtte strekke seg for å redde skuddet fra Englands landslagsspiss.

VONDT: Det så ikke bra ut for Tottenhams midtbanemann Mousa Dembélé da han ble skadet etter bare to minutter mot Wolverhampton. Belgieren måtte byttes ut.
Les også

Leicester-spilleren fikk gult kort for å hedre sin avdøde klubbeier

Sju minutter etterpå var Tottenham i ledelsen. Erik Lamela, som har vært i svært bra slag i det siste, spilte vegg med innbytter Son utenfor Wolves-feltet før han elegant satte ballen mellom beina på Rui Patricio og i mål.

Argentineren, som nylig ble tatt ut på landslaget for første gang på to år, har vært involvert i elleve scoringer på sine 12 siste Spurs-kamper - åtte scoringer og tre målgivende, ifølge statistikkleverandøren Opta.

I KNALLFORM: Erik Lamela scorer kampens første mål på Molineux.

To minutter etterpå var ledelsen doblet. Tottenham holdt momentumet oppe etter det første målet og beleiret nærmest hjemmelagets 16-meter. Et perfekt innlegg fra høyreback Kieran Tripper traff Lucas Moura inne i feltet og brasilianeren stanget inn 0–2.

Hjemmelagets Raúl Jiménez satte ballen i nettet etter vakkert spill snaue ti minutter før pause, men dommer Mike Dean blåste av for offside, en avgjørelse som var helt feil, viste TV-reprisene.

– Det kunne ha utgjort en stor forskjell. Det er vanskelig å ikke føle seg urettferdighet behandlet, sa Wolverhamptons manager etter kampen.

Wolverhampton hadde ballen mye i minuttene før pause, uten å komme til klare sjanser, og Tottenham gikk til pause med tomålsledelse.

Les også

Først misbrukte han en gigantisk mulighet. Så ble Rashford den store helten på overtid.

Offensive «ulver»

Hjemmelaget måtte gå hardt ut fra start i andre omgang, men Jiménez misbrukte nok en mulighet fire minutter ut i omgangen da han ble spilt fri av Helder Costa.

Et par minutter etterpå vartet Tottenham-keeper Hugo Lloris opp med en sterk redning på et langskudd fra Wolves-kaptein Rúben Neves.

Jiménez var stadig i søkelyset lørdag kveld. Ti minutter ut i omgangen ville meksikaneren ha straffe i en duell med Kieran Trippier, men dommer Dean avviste klagene fra Wolves-spissen.

Wolverhampton maktet ikke å utnytte det overtaket i banespill de hadde på dette tidspunktet, og ble straffet av dødelig effektive Tottenham. Formspiller Lamela gjorde forarbeidet med å dra vekk to av hjemmelagets spillere før han fant Harry Kane. Tottenham-spissen misbrukte den første muligheten, men satte sin egen retur i mål.

Samme Kane tvang Rui Patricio til en knallredning like etterpå med et godt skudd fra kanten av 16-meteren.

Les også

Eggen skeptisk til mulig superliga: – Det er så dumt at jeg ikke orker å kommentere det

To straffer

Hjemmelaget så rystet ut, men fikk en sjanse til å komme inn i kampen igjen da Juan Foyth, som spilte sin første ligakamp for Tottenham, felte Jiménez på klønete vis. Rúben Neves var sikker fra elleve meter.

Et drøyt kvarter før slutt burde en ny redusering ha kommet. Helder Costa ble vakkert spilt fri av Morgan Gibbs-White, men spissen fra Portugal satte mirakuløst ballen utenfor mål alene med Lloris.

Wolves-sjef Nuno Espírito Santo irriterte seg grenseløst på sidelinjen ved den anledningen, men fikk fornyet håp da unge Foyth igjen var klønete og ga bort et straffespark. Jiménez fikk ta straffen denne gang, og plutselig sto det 2–3.

NYTT HÅP: Raúl Jiménez var sentral ved flere anledninger lørdag kveld. Her har meksikaneren akkurat redusert til 2–3 på straffespark.

Med under ti minutter igjen begynte hjemmelaget på det som nærmest var et stormløp mot Tottenham-målet, men det meste av piffen hadde gått ut av Wolverhampton, og tre poeng ble med hjem til London.

Premier League

SVUTMP
1Tottenham Hotspur11004133
2AFC Bournemouth11002023
2Arsenal11002023
2Manchester City11002023
2Newcastle United11002023
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Premier League
 2. Wolverhampton Wanderers FC
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Harry Kane