Lokalavis: Full krangel i United-troppen før Brentford-kampen

Manchester United har hatt en fryktelig start på sesongen. Før det pinlige 0–4-tapet mot Brentford skal det ha vært en stor krangel blant spillerne.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Ifølge Manchester Evening News skal det på torsdag forrige uke ha oppstått en stor krangel på Uniteds treningsfelt Carrington.

Lokalavisen skriver ikke hvem som var involvert, men beskriver en splittet garderobe med flere grupperinger.

– Det er supert, veldig bra. Det er enkelt og greit et bevis på et det er en flamme i magen på disse spillerne likevel. For det har vært vanskelig å se, sier journalist i United.no, Eivind Holth, til VG.

– Bare det er litt hjerte i den garderoben så synes jeg det er et godt tegn, fortsetter han.

Manchester United-supporter og sportsdirektør for Norges Toppidrettsgymnas, Øyvind Eide, ser ikke like lyst på det.

– Om jeg deler samme konklusjon er jeg litt usikker på. For meg føles det kanskje som at det blir enda mer surr i klubben, sier Øyvind Eide til VG.

Ifølge lokalavisen skal Erik ten Hags avgjørelse om å beholde Harry Maguire som kaptein ikke være støttet fullt ut av alle spillerne. Flere profilerte spillere skal være skeptiske til midtstopperen.

– Det er ikke overraskende at det er reaksjoner internt, nettopp fordi det er en splittet gruppe. Ser du på historikken hans så har han vært direkte involvert i så mange baklengsmål, diskusjonen rundt ham som kaptein har også vært diskutert i mediene. Det er derfor ikke overraskende at flere av spillerne har vært skeptiske til ham som kaptein, sier Holth.

MISNØYE: Stemningen i Manchester United-garderoben skal ha nådd et nytt bunnpunkt.

Cristiano Ronaldo sitt ønske om å forlate klubben skal også ha ført til «en kaotisk atmosfære» blant spillertroppen. Lokalavisen skriver at flere spillere håper han skal forlate klubben.

– Det skjedde noe i garderoben etter han kom til klubben i fjor. Vi må skille fotballspilleren Ronaldo, som jeg tror alle vil ha på laget sitt, fra 37-åringen Ronaldo, og den personligheten han har. Kravene han setter rundt seg og statusen hans i laget. Det er det som blir vanskelig for supportere og medspillere å forholde seg til. Jeg tror det er ekstremt krevende å ha han i laget når man taper fotballkamper, sier Holth.

Ronaldo ble toppscorer i klubben i fjor, med 24 scoringer.

– Han var kanskje den spilleren som leverte til godkjent i fjor, men jeg tror nok prisen er litt for dyr med tanke på den stemningen han bringer inn i et lag, sånn som det er nå. Jeg misunner ikke ten Hag den jobber han har foran seg med alt styret rundt Ronaldo, sier Eide.

Ifølge flere medier fikk Manchester United-spillerne som tapte 0–4 mot Brentford på lørdag, inndratt fridagen sin og måtte løpe 13,5 kilometer i 30 graders varme.

Det er samme distanse som Brentford-spillerne løp lenger enn «de røde djevlene» under lørdagens fiaskotap. Det melder blant annet ESPN på Twitter.

– Det man ser her er en manager som stiller krav. Han forventer at spillerne tar konsekvensene. De skal få smake på nederlaget. «Den smerten dere kjenner på nå er den dere manglet på lørdag. Vi er Manchester United, men vi må fortsatt løpe like mye som de andre», sier Holth.

STOR OPPGAVE: Erik ten Hag har en stor ryddejobb foran seg.

Daily Mail skriver at trenerstaben var bekymret allerede før kampen mot Brentford grunnet dårlig og slapp innsats under ukens treningsøkter.

Etter kampen ropte Manchester United-trener Erik ten Hag på nye spillere inn til klubben.

– Vi trenger nye spillere. Kvalitetsspillere. Vi jobber med det og skal gjøre alt vi kan for å overbevise dem om å komme, sa nederlenderen.

Ten Hag måtte se United slippe inn fire mål i løpet av 35 minutter. Han var alt annet enn fornøyd med å ha tapt begge sine to første kamper i Premier League.

– Det er ikke det vi hadde forventet. Det virker som det som skjedde forrige sesong, har blitt dratt med videre inn i denne sesongen, og det må vi endre raskt, sa nederlenderen.