Fotball

Ny Intility-nedtur for Brann: Ute av cupen etter tap for KFUM

(KFUM – Brann 1–0) Sist Brann spilte på Intility endte det med nedrykk fra Eliteserien. Lørdag jaktet de revansje i cupen, men OBOS-kollega KFUM ble for sterke og møter Viking i kvartfinalen.

UTE: Aune Selland Heggebø og resten av Brann-laget maktet ikke slå KFUM og er ute av cupen.
  • Kristian Arnesen Strømshoved, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det er selvfølgelig veldig tungt. Brann skal så å si aldri tape for KFUM, og det at vi gjør det i dag er rett og slett blytungt. Vi skulle gjerne spilt en kvartfinale på stadion neste uke, men sånn blir det ikke, sier Brann-spiller David Wolfe til VG.

Etter en førsteomgang hvor ingen av lagene fant veien til nettmaskene, tok KFUM grepet om kampen da spillerne entret kunstgresset i den andre omgangen.

15 minutter ut i omgangen fikk Oslo-klubben betalt. Simen Hestnes stormet i angrep og ute på venstre flanke slo Bilal Njie følge. Hestnes sendte en stikker Njie, som tråkket seg inne i Branns 16-meter og sendte av gårde et skudd mot keeper Mathias Dyngeland.

Skuddet gikk lavt og tett på kroppen til Dyngeland, som hverken klarte å stokke ben eller armer for å stoppe ballen.

– Følelsen nå er helt ubeskrivelig. Jeg føler meg veldig bra, og jeg tror hele laget og staben i «Kåffa» føler seg bra nå. Vi vinner mot Brann, en komfortabel seier, sier Njie til VG.

Sist Brann spilte på Intility var i kvalikkampen mot Jerv, der det sto om spill i årets sesong av Eliteserien. Det ble en høydramatisk affære som etter straffesparkkonkurranse endte med at Brann måtte ta turen ned i OBOS, mens Jerv sikret et sensasjonelt opprykk.

Og selv om det ble cup-exit, har Sivert Heltne Nilsen troen på Bergenslaget i sin nye tilværelse.

– Jeg har troen, jeg har det. Vi har fått inn noen nye spillere som har kommet inn med litt ny energi. Så jeg har troen på at vi skal være et lag som plukker poeng jevnt og trutt, sier Nilsen til VG og legger til:

– Man skal ha respekt for «Kåffa», de hadde en veldig god sesong i fjor og de var veldig nære å møte oss i kvaliken, så det er ikke noe dårlig lag. Det er sikkert et av lagene som kommer til å være med å kjempe om de seks øverste plassene. «Kåffa» er ingen miniputt i OBOS.

MATCHVINNER: Bilal Njie (til høyre) jubler etter sin avgjørende scoring. til venstre Mohamed Mahnin (i bakgrunnen) og Mo Njie (fetteren til målscoreren).

Samtidig som Branns cupeventyr stoppet etter tap for KFUM, sikret både Viking og Sandnes Ulf avansement til kvartfinalene.

Førstnevnte slo Kongsvinger 2–0 på bortebane, mens Sandnes Ulf vant 2–0 på hjemmebane mot Start.

Samúel Fridjónsson og Zlatko Tripic scoret Vikings to mål. For Sandnes Ulf var det den hjemvendte Tommy Høiland som briljerte. Etter fem sesonger i Viking, er 32-åringen tilbake i klubben han spilte for i 2012 og 2013. Han sto bak begge scoringene, det siste på straffe.

I oppgjøret mellom Raufoss og Strømsgodset så det ut til å bli nok en cup-skrell. For etter 0–0 i ordinær tid og 1–1 etter ekstraomgangene, var det Raufoss som hadde matchball i straffesparkkonkurransen.

Men da Markus Myre Aanesland bommet i det som skulle være nådestøtet, slo Godset tilbake og tok seg videre i cupen. I kvartfinalen venter Sandnes Ulf.

Søndag spilles det tre nye kamper i cupen når Nardo møter Lillestrøm, Åsane tar imot Sarpsborg 08 og Molde får besøk av Odd.

Bodø/Glimt er allerede klare for kvartfinale etter den mye omtalte «walkover»-seieren over Aalesund.

Les mer om

  1. KFUM
  2. Brann
  3. NM Cup menn
  4. Sandnes Ulf
  5. Tommy Høiland
  6. Viking
  7. Kongsvinger