Sarpsborg-Berntsen om trenersigneringen: – Han mistet jobben litt overraskende

SARPSBORG (VG) Stefan Billborn (49) er Sarpsborgs tredje trener på et lite år.

NY SARPE-SJEF: Stefan Billborn ble fredag presentert som ny trener i Sarpsborg 08.

– Ja, det gjør vi, sier sportssjef Thomas Berntsen på spørsmål om de ønsker større kontinuitet på trenersiden i Sarpsborg fremover.

Før 20202-sesongen forlot Geir Bakke klubben til fordel for Lillestrøm (Berntsen: «vi ville beholde ham»), 2. juni i fjor forlot erstatter Mikael Stahre klubben («vi ville beholde ham»), før det i høst ble kjent at arvtaker Lars Bohinen ikke ble med videre («han var på utgående»).

– Det har ikke vært dramatikk i trenerskiftene, sier Berntsen.

49-årige Stefan Billborn startet som assistent i Brommapojkarna, der han så hadde hovedansvaret i tiden 2013–2015. Deretter var han innom Sveriges U21-landslag som assistent før han kom til Hammarby. Der ble han hovedtrener i 2017.

Billborn hadde et imponerende poengsnitt med Hammarby og ledet klubben til deres første svenske cupgull i mai 2021 etter avgjørelse på straffer i finalen mot Häcken. Da var det 20 år siden sist klubben tok en tittel. Likevel ble Billborn fjernet fra jobben.

– Han mistet jobben litt overraskende i sommer, og vi er overrasket over at han ikke har havnet i en annen klubb før oss, sier Berntsen.

Les også

Han blir presentert som ny Sarpsborg-trener: – Det blir en forandring

Sarpsborg 08 får nå en ekte «08-er» som trener. Billborn er ekte stockholmsgutt, altså en «08-er» som svenskene kaller de som kommer fra hovedstadsområdet.

– Jeg håper å bli en utviklende trener. Jeg skal gjøre alt for at Sarpsborg skal bli så bra som mulig, sier Stefan Billborn til VG.

– Hvilke løfter har du fått?

– Jeg har ikke fått noen løfter, men jeg har fått et veldig bra inntrykk av klubben. Her har de en ambisjon om å bygge klubben på sikt, og det er noe jeg føler veldig tiltalende. Jeg liker å bygge og utvikle, så det føles spennende, sier den nye Sarpsborg-treneren.

KFUM Oslos Jørgen Isnes er blant de som har vært i bildet som Lars Bohinens arvtaker i Sarpsborg.

– Det er riktig at det har vært flere kandidater på listen, men hvem som har sagt hva - det vil jeg ikke si noe om.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering