Fotball

Vålerenga til cupfinalen etter RBK-ydmykelse. For Thea Bjelde smakte det ekstra godt.

VALLE (Aftenposten): VIF fikk hjelp av et gavmildt Rosenborg da de sikret seg billett til Ullevaal.

Thea Bjelde (til høyre) scoret VIFs andre mot Rosenborg. Her gratulerer hun Rikke Marie Madsen, som satte inn lagets tredje.
  • Pål Strande Gamlemoen
    Journalist

Vålerenga – Rosenborg 4–0

Feilene hadde florert i store deler av oppgjøret. Men det føltes ikke noe mindre deilig for Vålerenga-spillerne da sluttsignalet lød i lørdagens cupsemifinale mot Rosenborg.

De hadde knust rivalene sine.

Fjorårets seriemestere er ute av gullkampen i serien. Men etter kampen mot Rosenborg var smilene på plass.

«Vi skal vinne finalen!» sang VIF-fansen. En av de avgjørende spillerne var sommersigneringen Thea Bjelde. Hun satte inn 2–0-målet.

– Det er utrolig å stå her i dag, sa hun etter kampslutt.

Har slått tilbake

For det føltes nemlig litt ekstra deilig for akkurat Bjelde. Det er ikke så fryktelig lenge siden ting var adskillig tyngre for hennes del. 2019 skulle bli gjennombruddsåret hennes i Arna-Bjørnar. Men tidlig i sesongen røk korsbåndet. Det ble en lang og tung periode på sidelinjen. I fjor var hun imidlertid tilbake i knallslag for bergenslaget. Det imponerte VIF såpass at de kontaktet henne for en overgang i sommer. Ambisjonene førte til at hun takket ja.

Scoringen mot RBK var hennes fjerde så langt i VIF-drakten. Alle har kommet i cupen for den offensive midtbanespilleren. Å kunne bidra til finalebillett såpass kort tid etter den alvorlige skaden, føltes stort.

– Det er ting som dette man ser frem til etter å ha røket korsbåndet og vært ute ett år. Det er dette man jobber mot, sa 21-åringen.

Rehabiliteringen etter skaden ble enklere av at hun trives i styrkerommet. Bakgrunn fra turn har bidratt til det. Og overgangen til VIF har vært fin. Det hjalp at også Rikke Nygard er i klubben. Bjelde bodde nemlig hos familien Nygard da hun flyttet til Bergen fra Sogndal da hun var 16. Lørdag kunne de to venninnene juble for cupfinale.

Rikke Nygard (t.v.) og Thea Bjelde (t.h.) spilte sammen i Bergen. Nå er de lagvenninner igjen.

Tidlig scoring etter gigatabbe

Det var langt mellom tilskuerne på Intility Arena. I åpningsminuttene var det lite trøkk både der og utpå kunstgresset.

Men så satte VIF inn 1–0 ved Agnete Nilsen, etter at RBK-keeper Kristine Nøstmo brukte for lang tid med ballen og klarerte i henne.

Da ble det også litt liv på tribunen.

Så lurte Nilsen bort en RBK-forsvarer på kanten. Hun sentret til Janni Thomsen, som fikk avsluttet. Skuddet ble blokkert, men ballen havnet hos Bjelde. Vinkelen var vanskelig, men sommersigneringen vendte på femøringen og sendte skuddet i hjørnet.

Rikke Marie Madsen og Marie Dølvik Markussen la på til 3- og 4–0 like før slutt.

Dermed venter Lillestrøm eller Sandviken på Ullevaal 31. oktober. De to møtes søndag.

Les mer om

  1. NM Cup Kvinner
  2. Vålerenga Fotball
  3. Rosenborg BK