Den engelske fotballhelten George Cohen er død

George Cohen, som vant fotball-VM med England på hjemmebane i 1966, er død. Han ble 83 år gammel.

HAR GÅTT BORT: George Cohen er en av de engelske VM-heltene fra 1966. Her er han avbildet i 2016.

Hans tidligere klubb Fulham opplyser om dødsfallet på sine hjemmesider fredag.

Høyreback Cohen spilte hvert eneste minutt for England under VM på hjemmebane i 1966, og i 2–1-seieren mot Portugal hadde han målgivende pasning på matchvinnerscoringen til Sir Bobby Charlton.

Mesterskapet endte med det første og hittil eneste engelske VM-gullet. Finalen endte med engelsk 4–2-seier over Vest-Tyskland etter ekstraomganger.

– Veldig trist å høre at min venn og England-lagkamerat George Cohen er død. Alle – uten unntak – sa alltid at George var en nydelig mann. Han vil bli dypt savnet, og mine tanker går ut til Georges kone Daphne og hans familie, skriver Geoff Hurst – som scoret hat trick i VM-finalen i 1966 – på Twitter.

Cohen spilte totalt 37 landskamper. Han måtte legge opp som følge av en kneskade bare 29 år gammel.

1966: George Cohen (t.v.) døde fredag. Her hilser han på avdøde dronning Elizabeth II før åpningskampen mot Uruguay i fotball-VM 1966. Mesterskapet endte med det første og hittil eneste VM-gullet til England.

Hele klubbkarrieren tilbragte Cohen i Fulham, og han spilte nesten 500 kamper for London-klubben mellom 1956 og 1969.

«Alle i Fulham Football Club er i dyp sorg etter nyheten om bortgangen til en av våre største spillere noensinne – og gentlemannen – George Cohen», skriver Fulham på Twitter.

– Vi er veldig triste over nyheten om George Cohens død i dag. Vi vil sende våre dypeste kondolanser til Geroges familie og venner i denne triste stunden, sier Debbi Hewitt, styremedlem i Det engelske forbundet (FA), i en uttalelse på FAs hjemmeside.

Der står det også at bortgangen til Cohen vil bli markert på Wembley Stadium, når England møter Ukraina i EM-kvalifiseringen 26. mars.