Ronaldo testet positivt på koronavirus

Cristiano Ronaldo har testet positivt på koronaviruset.

Cristiano Ronaldo i aksjon for Portugal mot Frankrike i nasjonsligaen søndag. Ronaldo er koronasmittet og spiller ikke mot Sverige onsdag.

Det melder Portugals fotballforbund på sitt nettsted. Portugals superstjerne kan derfor ikke spille onsdagens Nations League-kamp mot Sverige.

Ifølge den portugisiske avisen Record ble Ronaldo mandag testet for sjette gang på de sju siste dagene. De fem første testene var negative, den sjette positiv.

– Han (Ronaldo) skriker fra rommet sitt at han vil spille. Han har vært isolert siden i går kveld, sa Portugal-trener Fernando Santos tirsdag, ifølge svenske Expressen.

– Vi har ikke brutt reglene, det bare skjedde. Vi har vært i vår egen boble og ingen utenfra har kommet inn. Det gir så klart en litt bitter ettersmak ettersom vi føler at vi har gjort alt riktig, sa Santos videre.

Det opplyses at Ronaldo er symptomfri. 35-åringen er sendt hjem fra landslagssamlingen og har gått i isolasjon hjemme etter den positive prøven.

Ventelig vil han miste kamper også for klubblaget Juventus, som lørdag møter Crotone i Serie A. Neste uke sparkes Champions League i gang, og da spiller Ronaldos lag borte mot Dinamo Kiev. De italienske reglene sier at man må være i isolasjon i ti dager etter en positiv koronatest.

Mandag delte Ronaldo på sosiale medier en «selfie» han tok under et måltid sammen med hele landslagstroppen, med teksten «forente på og utenfor banen». Record gjengir bildet på sitt nettsted.

Alle testet igjen

Ronaldos positive prøve førte til at alle de andre spillerne i troppen ble testet igjen tirsdag, og samtlige prøver var negative. Derfor er resten av troppen klarert for spill mot Sverige onsdag kveld.

Nations League-kampen spilles på Estádio Alvalade i Lisboa.

Europamester Portugal spilte søndag 0-0 borte mot verdensmester Frankrike og leder sin nasjonsligagruppe. Portugal og Frankrike har begge sju poeng, VM-toer Kroatia har tre og Sverige ingen.

Juventus-stallen har vært i karantene etter at to klubbansatte testet positivt. Det førte til kritikk da Ronaldo og seks andre spillere likevel fikk slutte seg til sine landslag allerede forrige uke. Ronaldo spilte landskampen mot Spania 7. oktober. Svenske Dejan Kulusevski valgte å bli i karantenen tiden ut.

Det er ikke første smittetilfelle i Portugals tropp under denne samlingen. Tidligere måtte keeper Anthony Lopes og forsvarsspilleren José Fonte forlate troppen på grunn av positive prøver.

Les også

U21-landslagets kamp utsatt på grunn av koronasmitte

Smittede stjerner

Ronaldo føyer seg inn i rekken av store fotballstjerner som har testet positivt på koronaviruset. Tidligere har blant andre Neymar, Kylian Mbappé og Angel di Maria fra Paris Saint-Germain, Paul Pogba fra Manchester United, Zlatan Ibrahimovic fra Milan og Ronaldos klubbkamerat Paulo Dybala blitt smittet.

Av spillerne i Norges landslagstropp som møter Nord-Irland på Ullevaal onsdag har Morten Thorsby (i mars) og Mathias Normann (i juni) vært koronasmittet.

Norges U21-landslag skulle møtt Hviterussland i Drammen tirsdag, men den kampen ble utsatt fordi Hviterusslands tropp er satt i karantene etter at en spiller testet positivt.

(©NTB / 100% Sport)