Perlescoring sikret tabelltopp for Sandviken: – Vi går for gull

(RBK Kvinner – Sandviken 0–2) Et drømmetreff fra Ingrid Spord punkterte toppkampen. Nå har Bergen endelig fått et lag som kjemper om gull.

– Det var utrolig god stemning i garderoben etter kampen med dansing på bordet. Trenerne var også med, det var full guffe, forteller Ingrid Spord til VG.

Hun trekker frem lagfølelsen, og en god blanding av rutinerte og unge sultne spillere som oppskriften bak årets suksess.

– Det betyr utrolig mye med tre poeng i dag. Vi er bare halvveis i sesongen, men vi skal holde koken oppe. Det smaker godt å ta ferie på topp, smiler hun.

Sandviken er ubeseiret i ligaen så langt. Det står i sterk kontrast til byens beste herrelag, Brann, som er tabelljumbo i Eliteserien og står i fare for å rykke ned.

– Jeg er tøff i trynet, og sier at Sandviken skal ta gull i år. Det er blitt min innstilling. Men vi må ha gode prestasjoner og ikke sette oss nedpå. Det er mange gode lag, spesielt blant topp fire, men vi har alle muligheter, sier Spord.

– Fortjener bergenserne et lag i toppen?

– Det er det bergenseren liker, og vi skal gi de det, maner hun.

Sandviken-trener Alexander Straus advarer mot å se for mye på tabellen og sier at laget må holde fokus gjennom den siste halvdelen av sesongen. Først på slutten kan man telle poeng. Treneren vil ikke dysse ned Spords gullsnakk, men gjentar et mantra som har blitt viktig for han og spillerne.

– Vi er inspirert av NFL-treneren Bill Belichick, som trener New England Patriots. Han sier «do your job». Hvis folk gjør det de er satt til å gjøre, blir det endelige resultatet veldig bra. Hvis vi blir narret til å høre på sånne som dere (journalister journ.anm), er det ikke en medisin på å lykkes, mener Straus.

LAG MED STOR L: Sandviken har en sammensveiset gruppe, sier Ingrid Spord.

Med lørdagens seier over Roseborg, passerte Sandviken trønderne på tabellen i samme slengen.

Kampens første scoring kom midtveis i andre omgang. Trener Alexander Straus benyttet en stopp i spillet før en corner til å bytte inn Maria Dybwad Brochmann. Hun løp inn i feltet og steg til værs under et halvt minutt etter at hun hadde kommet inn på banen.

Der raget bergenseren høyest og stanget gjestene i ledelsen. Det var bare Rosenborgs fjerde baklengsmål denne sesongen.

JUBEL: Sandviken-spillerne var i ekstase etter scoring mot Rosenborg.

Sandviken har vært like solide bakover i år, men viste i tillegg større offensive kvaliteter enn motstanderen. Noen minutter før slutt fastsatte Ingrid Spord sluttresultatet til 2–0 med et perletreff. Sandviken-kapteinen dro seg fri på kanten av 16-meteren og prikket ballen i det lengste krysset.

– Det er alltid ledig i krysset, sendte broren min på melding. Og det er faktisk det. Jeg får en fin pasning, også går resten på automatikk. Jeg fyrer av og får den feiringen sammen med resten av gjengen, stråler Spord.

Blant Roseborg-spillerne var stemning mer laber.

– Det er så utrolig kjipt, sier RBK-profil Julie Blakstad til Nidaros etter kampen.

– Vi visste godt at Sandviken var et godt lag. Det var en jevn kamp som kunne bikket begge veier, men nå går vi altså inn i ferien med tap.

Sandviken avsluttet forrige sesong med 30 poeng. Halvveis i år har de 25 poeng og har sammen med Rosenborg sikret seg en god luke på toppen av tabellen, henholdsvis seks og fem poeng foran Vålerenga og LSK Kvinner.

De østlandske topplagene spilte onsdag 1–1.