Dette er mulige Ingebrigtsen-erstattere

Etter at Kåre Ingebrigtsen (55) ble sparket mandag, starter for alvor jakten på erstatteren for sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen (46). VG har sett på noen av de mulige kandidatene.

SISTE TRENING: Jimmi Nagel Jacobsen (til høyre) sammen med Kåre Ingebrigtsen under det som ble sistnevntes siste trening som Brann-trener.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

For andre gang på ett år må Brann på trenerjakt etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken mandag.

Et navn som har blitt nevnt i den sammenheng er danske Glen Riddersholm (49).

– Jeg har ikke hørt noe, så det har jeg ingen kommentar om, sier Riddersholm til VG på spørsmål om Brann-jobben kunne vært aktuelt.

Les også

Branns styreleder innrømmer: – Vi har vært litt naive

– Men hvis Brann skulle ønske meg vil jeg være interessert. Jeg har ikke fått noen henvendelser, og er ikke informert om noe. Får jeg en henvendelse fra Brann skal jeg se på det.

Riddersholm forlot den danske klubben SønderjyskE i slutten av mai. Der ble han dansk cupmester i 2019/20-sesongen. Han har også blitt seriemester i Danmark, med Midtjylland i 2014/15-sesongen.

– Det er en klubb som passer meg godt. Det er en stor klubb i Norge, med store ambisjoner. Det passer mitt ambisjonsnivå, men alt er bare spekulasjoner, sier den danske treneren.

MULIG ERSTATTER: Glen Riddersholm sier han ikke har hørt noe fra Brann, men at han vil se på en mulig henvendelse. Her fra et møte med VG i 2015, da Riddersholm var trener for Midtjylland.

Branns sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen sier at han ikke vil kommentere hvem de er i dialog med, men beskriver Riddersholm som «en fin og dyktig trener». Mandag kveld uttalte sportssjefen at de er i gang med jakten på en erstatter.

En annen dansk trener som er ledig er Jakob Michelsen (40), som tidligere har vært trener i SønderjyskE, Hammarby og OB.

Branns assistenttrener Eirik Horneland (46) har også blitt nevnt som en mulig kandidat. Styreleder Birger Grevstad sa mandag at Horneland fortsetter i klubben. Tirsdag bekrefter klubben at Horneland leder Brann i cupkampen mot Bjarg lørdag. Han har takket ja til å lede laget frem til en permanent løsning er på plass. Han får med seg Andrea Loberto som assistent.

Les også

Kåre Ingebrigtsen svarer styrelederen: – Må vel kappe hodet av en eller annen

Kristiansund-trener Christian Michelsen (45) har blitt koblet til jobben som Åge Hareides erstatter i Rosenborg. Han ble nevnt som en mulig arvtaker av Adressa-kommentator Birger Løfaldli.

Av lokale trenere har Morten Røssland (49) gjort Åsane til en klubb som kjemper om opprykk. Steffen Landro (35) fikk nylig sparken i Sandnes Ulf. Han har tidligere uttalt at han «tror det er drømmejobben til alle som er fra Bergen».

– Det er en kul jobb. Det er den største klubben i Norge etter mitt skjønn. Det er en stor, spennende klubb med et sinnssykt potensiale, sa Røssland til VG da jobben var ledig i fjor.

Sotra-treneren Renate Blindheim (27) leverte imponerende resultater forrige sesong, men har fått det tøffere i år og har kun tatt fire poeng på de syv første kampene. Hun har kontrakt ut 2022.

Den eneste bergenske treneren i Eliteserien er Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen (52).

Kåre Ingebrigtsen ble den tredje treneren i Eliteserien som har mistet jobben denne sesongen. Henrik Pedersen (43) og Strømsgodset skilte vei før sesongstart, mens Jan Jönsson (61) nylig har fått avsluttet arbeidsforholdet i Stabæk.

I tillegg gikk Mikael Stahre (45) fra Sarpsborg 08 til IFK Göteborg. Han ble erstattet av Lars Bohinen (51).

Før det hadde Bohinen lansert sitt kandidatur i Godset. Av andre kandidater som ble nevnt til den jobben er tidligere landslagsassistent Per Joar Hansen (55) fremdeles ledig på markedet.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk