Horneland om krisehåndteringen: – Har brukt null tid på fotball

BERGEN (VG) Brann-trener Eirik Horneland (46) har ikke brukt ett sekund på forberedelser før søndagens kamp mot Sandefjord.

FRUSTERT SJEF: Eirik Horneland under møtet med pressen lørdag.

Lørdag møtte Brann-ledelsen, ved daglig leder Vibeke Johannesen, sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen og hovedtrener Eirik Horneland, pressen for å uttale seg om situasjonen klubben står i.

– Dette er de vanskeligste dagene jeg noen gang har hatt som daglig leder i Brann, og kanskje noen gang i jobbsammenheng, sier Johannesen til VG.

– Det er surrealistisk at vi står der vi står. Det er vanskelig å ta inn over seg. Det er voldsomt når du er midt i sesongen og står overfor en ekstremt viktig kamp. Det er en vanskelig situasjon, sier Horneland til VG.

For søndag står Sandefjord på motsatt banehalvdel i en kamp som vanligvis ville fått stor oppmerksomhet for selve kampen om tre poeng.

Les også

To Brann-spillere utelatt – daglig leder: – Jeg er ganske sjokkert

Slik situasjonen har utviklet seg har kampen blitt kraftig nedprioritert for Brann-trener som en konsekvens av krisehåndteringen klubben står midt i.

– Jeg har brukt null tid på fotball, men vi har et støtteapparat som er bra. Jeg har vært nødt til å lede i dette landskapet og det har vært komplekst. Det har stjålet all min tid, sier Horneland.

– Jeg skal være klar til kamp, men jeg er jo bekymret for energien til gruppen. Mye har gått tapt i løpet av uken på grunn av det presset vi står i.

– Hvordan har reaksjonene internt i spillergruppen vært?

– Det er noen som er helt uskyldige og så er det noen som er skyldige. Det er graderinger av det hele, men det er tøft for alle. Alle blir møtt med dette hele veien og må forsvare seg på hjemmebane og rundt seg.

Spillerne hadde møter med ledelsen tidlig, der de fikk muligheten til å fortelle sine sider av nachspielet natt til tirsdag.

Senere har det kommet frem mer informasjon, og lørdag åpnet politiet etterforskning knyttet til et mulig seksuelt overgrep.

Se faktaboksen for en mer detaljert gjennomgang:

– Jeg er glad for at politiet er involvert, for da får vi den fulle og hele sannheten, sier Horneland.

– Har noen spillere løyet til ledelsen?

– Jeg tror ingen har løyet til meg, men det er klart at noe av informasjonen har han måtte dra mer ut av dem. Det er gjerne naturlig i en sånn situasjon, sier Horneland.

– Jeg vet ikke, men de har i hvert fall utelatt informasjon i starten. Bildet endrer seg hele tiden. Jeg skulle ønske at vi hadde alt med engang, sier Johannesen.

Bergensavisen publiserte fredag en sak om at det har vært Brann-nachspiel på Stadion tidligere også, der unge jenter nede i 17-årsalderen skal ha deltatt.

Horneland bekrefter til VG lørdag at de opplysningene BA sitter på stemmer.

– Jeg var ikke kjent med det før i går. Da forverret det hele seg ytterligere, sier Brann-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk