Solbakken om Haalands kryptiske feiring: – Ingen anelse

ULLEVAAL STADION (VG) Erling Braut Haaland (21) scoret selvsagt i «comebacket» for Norge. Etterpå feiret han med å hysje og putte fingeren i øret.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg har ikke fått med meg noe hysjing eller noe. Det vet jeg ikke, ingen anelse, sier Ståle Solbakken på pressekonferansen etter Norges 2–0-seier mot Slovakia.

Stjernespissen trengte 77 minutter på å score mål i sin første landskamp for Norge på 199 dager.

Innbytter Kristian Thorstvedt spilte den ett år yngre rogalendingen gjennom – og da var Haaland sikker.

– Det er utrolig hvor giftig han er når han først får sjansen. Han hugger til med en gang han får den. Han er som gjedda i sivet, sier Sander Berge til TV 2.

Haaland stilte selv ikke til intervju hos rettighetshaveren eller på pressekonferansen etter kampen.

Scoringen var hans 13. mål på 16 landskamper for Norge. Han smilte og lo da han ble tatt av banen i kampens 81. minutt.

– Jeg tror han begynte å fable om at det hadde blitt et fint mål om han brasset den inn. Det var bare tull, bare rot, sier Solbakken om ordene som ble utvekslet da Haaland gikk av banen.

BRASSEFORSØK: Erling Braut Haaland skjøt kun hull i luften da han forsøkte seg på akrobatikk. Sekunder senere scoret Martin Ødegaard.

Da hadde kaptein Martin Ødegaard allerede doblet ledelsen for Norge med en vakker avslutning.

Norge vant VGs sjansestatistikk med sifrene 11–2 og var klart bedre enn FIFA-ranknaboen Slovakia. Neste motstander er Armenia.

Ståle Solbakken har allerede varslet at Joshua King, som ikke kom på banen mot Slovakia, kommer til å starte neste kamp.

Det betyr derimot ikke at Erling Braut Haaland ikke kommer til å være en del av startelleveren.

– Han er en av dem som er oppe til vurdering. Men det er ikke noe sånn at han automatisk er ute. Tvert imot. Han er en av dem som trenger litt spilletid og litt kamptrening, sier Solbakken – og fortsetter:

– Én ting er det du får på trening, en annen ting er det du får i kamp. Så får vi se hvordan han reagerer på kampen. Nå fikk han spart seg siste ti minuttene, men det hjalp sikkert å score. Da blir man mye lettere i beina dagen etter, smiler Solbakken før han haster ut fra pressekonferansen.

Tirsdagens hjemmekamp mot Armenia har kampstart klokken 19.00.