Fotball

Sjekk hvilke lag Træff og Molde 2 skal møte neste år

Begge de lokale klubbene i 3. divisjon skal spille i samme avdeling også neste år. Alle motstanderne kommer fra Trøndelag eller Sunnmøre.

Daniel Berg Hestad er klar for en ny sesong som trener for Molde 2.
  • Trond Hustad
    Trond Hustad
    Rbnett

Oppsettet for 2020-sesongen ble presentert på lørdagens divisjonsseminar i Oslo. 3. divisjon (regionsligaen) skal bestå av seks avdelinger med 14 lag i hver.

Les også

Ligaoppsettet er klart: Sjekk hvem ditt lag møter neste sesong

– Ikke realistisk med opprykk

Træff og Molde 2 er plassert i avdeling 5 sammen med følgende motstandere: Byåsen, Strindheim, Kolstad, Ranheim 2, Tiller, Melhus, Tynset, NTNUI, Orkla, Spjelkavik, Aalesund 2 og Volda.

– Erfaringa de siste årene er at trønderavdelinga kan være vel så sterk som Oslo-avdelinga. Umiddelbart ser dette helt kurant ut sportslig, og det er neppe stor forskjell på reising og økonomi, heller, sier Molde 2-trener Daniel Berg Hestad.

-Byåsen rykket jo ned og får sikkert et sterkt lag hvis de satser. Ellers er det vanskelig å spå de andre favorittene foreløpig. Vi vet at det er tøft å vinne disse avdelingene, og slik vår satsing ser ut nå er det ikke realistisk med opprykk, sier Berg Hestad.

Træff vil ha revansj

Træff-trener Magnus Oltedal tror også at nivået på motstanden blir omtrent slik som de siste sesongene.

– Dette er jo et tradisjonelt oppsett så her er det ingen overraskelser. Vi er veldig motivert på å slå godt fra oss i denne avdelinga og revansjere årets sesong, sier Oltedal.

Han tror også dette oppsettet kan by på morsommere og mer underholdende kamper enn i 2019.

– Trønderlagene spiller ofte mer direkte enn østlandslagene, som bruker mye tid på å bygge opp spillet sitt. Det kan gi åpnere kamper der det skjer mer begge veier. Økonomisk er dette en fordel for klubben, siden vi kan ta mer buss og mindre fly, sier Magnus Oltedal.

Les også

Molde-direktøren: – Vi har Norges beste trenerteam

Træff-trener Magnus Oltedal sammen med Hødds Sindre Eid før årets cupkamp på Reknesbanen.

Hødd og Brattvåg i samme avdeling

Hødd og Brattvåg er plassert i avdeling 1 i 2. divisjon (PostNord-ligaen) og får stor reisebelastning neste sesong. De skal møte Alta, Senja, Tromsdalen, Fløya, Eidsvold Turn, Moss, Fredrikstad, Kvik, Vålerenga 2, Kjelsås, Florø og Skeid.
Skeid

– Som tidligere var det ikke til å unngå at noen klubber får lengre selv om vi prøver å begrense det mest mulig. Finnmark, Troms og Nordland er utfordrende reisemessig og Nord-Norge bør kobles mot lag fra Østlandet. Det er variasjon på hvilke lag fra Østlandet som får reisebelastning, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn i en pressemelding.

Les også

Molde-spiller på lag med norske landslagsstjerner

– Flest mulig lokaloppgjør

– Andre viktige kriterier er, som tidligere år, jevn fordeling av 2. lag og antall nedrykkslag i hver avdeling. Vi prøver også å legge til rette for flest mulige lokaloppgjør der det er mulig. Geografi, lokale forhold og individuelle behov går ikke alltid opp, men vi har hatt et meget godt samarbeid med Divisjonsforeningen og håper klubbene totalt sett er fornøyd, sier Fisketjønn.

Les mer om

  1. SK Træff