Fotball

Klepp tapte igjen

Klepp hevet seg noe fra de tre siste kampene, men det var ikke nok til å slå Avaldsnes.

LYKTES IKKE: Hege Hansen og Klepp tapte igjen (arkivfoto).
  • Charlotte Mæland

AVALDSNES — KLEPP 3-1

Det har vært tungt for Klepp den siste tiden. Laget har ikke vunnet på åtte kamper, og står nå med fire strake tap etter at de ble slått 3-1 av Avaldsnes. Likevel mener Hege Hansen at det Klepp viste på Karmøy lørdag var mye bedre enn det laget har prestert den siste perioden.

– I dag føler jeg det er et par hakk opp i forhold til de forrige kampene våre. Ja, vi taper, men likevel sitter vi med en bedre følelse etter denne kampen fordi vi får det defensive til å sitte bedre. Vi er tettere og mer kompakte defensivt enn de forrige kampene, men igjen blir vi straffet for personlige feil og slipper inn tre mål på det. Det er frustrerende, sier Hansen.

Det er ikke bare hun som synes det er frustrerende. Etter 1-2-tapet mot Sandviken mente trener Jon Pall Palmason at laget stod for en million feilpasninger og var langt fra fornøyd med antall personlilge feil. Men hverkem Palmason, Hansen eller de andre Klepp-spillerne vet hva det kommer av og hvorfor det plutselig har kommet nå.

– Det er akkurat som det er noe som henger over oss, for vi hadde det ikke slik i vår. Det virker som vi får alle marginene mot oss nå, sier Hansen.

Avaldsnes scoret det første målet før Klepp utlignet ved Gry Tofte Ims. Men så slo Avaldsnes tilbake og scoret 2-1 like før pause. Etter pause klarte aldri Klepp å hente inn ledelsen, for om laget sliter med personlige feil sliter de også med å etablere angrepene sine og ballen? Den vil rett og slett ikke i mål.

– Vi har ikke hatt flyten offensivt i det siste. Vi trener og trener på det, men vi får det bare ikke til i kamp. I dag glimter vi litt til, men vi må få det til å sitte i lengre perioder og så trenger vi flere som scorer, konstaterer Hansen.

For med to kamper igjen å spille står hun med 13 mål og Ims med åtte mål. Neste jente på listen er Andrea Norheim med tre mål.

– Vi må få flere på scoringslisten slik som det er på alle de andre lagene i Toppserien. Jeg har litt inntrykk av at om spillere bare får et mål så slipper det litt i hodet, men jeg vet ikke. Jeg har ikke noe fasit på det.

Nå får jentene et lite avbrekk før laget reiser til Grimstad for å spille mot Amazon Grimstad. I siste runde kommer Røa på besøk til Klepp, og Hansen er klar på at laget må ta med seg det positive fra kampen mot Avaldsnes og jobbe knallhardt for å avslutte med stil.

– Det er utrolig viktig for oss å vinne de to siste som lag men også individuelt. Vi vil jo vinne hver kamp, det er derfor vi spiller fotball. Men vi trenger å få gnisten litt tilbake, og den er der i dag. Vi må bare jobbe videre og luke vekk feilene så har jeg stor tro på at vi skal klare å få med oss poengene i de siste to kampene.

Les også

  1. Sandviken spilte uavgjort i sjansefattig forestilling

  2. Fotballblogger ga 1000 kroner til Guro Pettersen

  3. Tom Nordlie er ferdig i Avaldsnes

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Avaldsnes IL
  3. Klepp IL