Fotball

Kostbare City-lekkasjer

Manuel Pellegrini skylder på spissene. Historien viser at klubbens Mesterliga-trøbbel skyldes vel så mye at Manchester City ikke klarer å holde nullen.

TAPTE HJEMME: Manchester Citys David Silva fortviler mot Juventus.
  • Tore Strand

Det skal fortsatt kjempes om femten poeng, men for Manchester City begynner hjemmeformen å ligne et lite mareritt. Tirsdag var laget klare favoritter da Juventus kom på besøk.

Årets tapende mesterligafinalist ble tappet for nøkkelspillere i sommer, og kom til Etihad uten tre av de store profilene fra siste sesong. Arturo Vidal, Andrea Pirlo og Carlos Tévez er ikke lenger i klubben som i tillegg har hatt en tung start på sesongen. Kun ett poeng på de tre første kampene betyr at Juventus har opplevd sin svakeste sesongstart siden 1912. Manchester City på sin side har startet sesongen forrykende med fem seirer og 11-0 i målforskjell. Tar en med innspurten i siste sesong har City vunnet elleve seriekamper på rad.

– Jeg forventer at når vi skaper sjanser, må vi score. I mesterligaen er forskjellen mellom lagene veldig liten, og særlig når du møter et så sterkt lag som Juventus, sa Manuel Pellegrini etter kampen.

Les også

Helsvart kveld for Manchester-lagene i Europa

Manchester City-manageren ergret seg selvfølgelig over mange brente sjanser, i en kamp der 37 år gamle Gianluigi Buffon var en av kampens profiler. Det sier en del om at det var en jevn kamp, og at City hadde muligheter de burde scoret på.

Men tallene viser også at City har defensiv-problemer i mesterligasammenheng. Mens rivalen Juventus på de seks siste hjemmekampene har vunnet fem, spilt uavgjort en gang, og i tre av kampene ikke har sluppet inn mål, har City verre tall å vise til.

På de tre siste sesongene i mesterligaen har City kun vunnet to av elleve hjemmekamper. CSKA Moskva ble slått 5-2 i 2013. Den andre seieren kom i den siste gruppespillkampen i forrige sesong. Da ble det en viktig 3-2-seier mot et Bayern München-lag som allerede var kvalifisert for sluttspillet, noe også City ble med seieren mot tyskerne.

Les også

Dobbelt beinbrudd for Shaw etter skrekktaklingen

Men nok en gang avanserte Manchester City videre som toer, noe som betød at sjansene var store for å møte et av topplagene i åttedelsfinalen. Det skjedde da trekningen for andre gang ga et møte med Barcelona. Både i 2014 og i 2015 tapte en begge kampene mot Barcelona i åttedelsfinalen. Nå kan historien gjenta seg, noe som viser hvor viktig det er å vinne ligaen og kvalifisere seg som serievinner. Mens Chelsea foran denne sesongen ble seedet i gruppe én, var Manchester City andreseedet, noe som resulterte i at ett av lagene de møtte i gruppespillet var Juventus (førsteseedet).

Med tapet mot Juventus har City skaffet seg et trøblete utgangspunkt i gruppen der Sevilla og Borussia Mönchengladbach er de andre motstanderne.

Den svake hjemmeformen til Manchester City er det som har bidratt til at laget har slitt med å markere seg i mesterligaen. En må tretten kamper tilbake for å finne sist laget holdt nullen. 22. februar 2012 ble FC Porto slått 4-0. Det var den sekstende kampen på rad uten tap City spilte på eget gress i mesterliga-, europaliga— og Uefa-sammenheng. Det forrige nederlaget kom mot Midtjylland i august i 2008 i en Uefa-kamp.

Det går med andre ord i sykluser i City-leiren. På tide å tette igjen, Pellegrini!

Les også

  1. Stokke fikk Ciljan-flashback: - Gjør vondt langt inn i ryggmargen

  2. Roma frykter ny sprekk

  3. Benítez frykter Bale-skade

Les mer om

  1. Champions League
  2. Manchester City
  3. Juventus FC