Riise hevder Normark truet med å slutte

Den tidligere Aalesund-treneren vil ikke kommentere påstanden.

I kveld sendes den andre delen av dokumentaren "Venstrebeint" om John Arne Riise. I forrige uke snakket Riise blant annet om mobbingen han opplevde i ungdomstiden i Ålesund. Sunnmørsposten har fått tilgang til et klipp fra den andre delen der han snakker om den mye omtalte statuen som står utenfor Color Line stadion.

"Jeg ble oppringt av Olav Nils Sunde med tanke på at de skal bygge Color Line stadion i Ålesund. De ville markere den med å bygge en statue av meg som takk for alt jeg har gjort, stått for, bevist og gjort for AaFK og Ålesund by. Jeg var helt i hundre, det var helt fantastisk å kunne få en sånn statue oppkalt etter seg", sier Riise i dokumentaren.

Les også

Riise aktuell for spill i Norge: - Jeg er utrolig glad

Riise ble invitert til åpningen av Color Line stadion 16. april 2005. Venstrebacken spilte selv en kamp den dagen for Liverpool, og ble derfor hentet til Ålesund av privatflyet til Olav Nils Sunde. Riise kom derfor mot slutten av kampen og fikk dermed ikke med seg avdukingen av statuen. Han skjønte derfor ingenting da han så at statuen skulle hete "Fotballspilleren".

STRIDENS KJERNE: Statuen av "Fotballspilleren" foran Color Line stadion i Ålesund. John Arne Riise til venstre, Ivar Morten Normark til høyre.

"Når jeg kom var jeg utrolig stolt. Når jeg så på han og tenkte fy fakern. Så får jeg vite at han ikke skal hete John Arne Riise, men fotballspilleren. Og da skjønte jeg ingenting. Jeg har fått vite at Normark, som da var trener, hadde gått rundt i garderoben og sagt høyt av hvis den skal hete Riise, så slutter han. Det er stort å få en statue oppkalt etter seg, så kommer en forbaska trener og skal bestemme det. Så den pysete ledelsen som ikke tør å gjøre noe med det. Det er helt latterlig".Sunnmørsposten har vært i kontakt med Ivar Morten Normark, som er kjent med det Riise uttaler i dokumentaren, men den tidligere AaFK-treneren ønsker ikke å kommentere saken.

— Denne prosessen var ikke AaFK involvert i, fordi det var en gave fra stadioneier til stadion, sier klubbdirektør Henrik Hoff i AaFK. Han ønsker ikke å kommentere saken noe ytterligere.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk