Hva i all verden gjør Start-spillerne her?

Start-spillerne hadde en annerledes avslutning på tirsdagens trening.

Spillerne fikk testet fekteferdighetene sine på tirsdagens trening. Her er det Matthias Vilhjalmsson som forsvarer seg mot Michael Christensen og Kristoffer Ajer.

KRISTIANSAND (fvn.no): — Det var en artig økt. Vi fikk en smakebit av hva som venter de neste ukene. Det er fint å få litt annen påvirkning, sier Espen Hoff.

På tirsdagens økt fikk Start besøk av Ronnie Holmen, som tidligere har vært fysisk trener i fotballklubben Drøbak/Frogn. Han er utdannet funksjonell trener, med masse sertifiseringer. Bakgrunnen til Holmen idrettsmessig er fra kampsport.

— Planen er å bidra på Start-treningene én gang i uka ut sesongen, sier Holmen.

Ronnie Holmen skal bidra på Start-treningene én gang i uka ut sesongen.

Tirsdag fikk Start-spillerne den første smakebiten av funksjonell trening, også beskrevet som hensiktsmessig trening.— Jeg skal få guttene til å utvikle spekteret sitt på bevegelser, mobilitet, og bli sterkere i situasjoner, rett og slett. Denne treningen er også skadeforebyggende, sier Holmen.

Spillerne fektet

Øvelsene han ledet spillerne gjennom, kan ikke akkurat betegnes som fotballøvelser. Fekting var blant annet noe som sto på plakaten på økten på Sparebanken Sør Arena.

— Fekting er utradisjonelt, men det gir et bevegelsesmønster og bevegelsesferdighet som de andre ikke har. Man får et fortrinn, rett og slett, sier Holmen.

I denne øvelsen skulle spillerne rulle ballen rundt beina, med så rette bein som mulig.

Han har jobbet med Drøbak/Frogn i litt over et år.— Vi har fått veldig gode resultater der oppe, med høyere kvalitet på trening, sier Holmen.

- Hva konkret har spillerne blitt bedre på?

— De holder ut, og de klarer å holde intensiteten oppe over tid. De skadene som dukker opp nå, er slagskader. Det er ok, for da har spillerne gjort jobben sin. Det er ikke strekkskader vi snakker om lenger, sier Holmen.

- Får du nok tid i Start?

— Nok tid får man aldri, men vi skal få maksimalt ut av den tiden vi har tilgjengelig, sier Holmen.

Rolig første økt

Han kjørte Start-spillerne litt rolig tirsdag, i det som var hans første økt.

— Det var for å gi spillerne en forsmak, så gir vi gass i neste uke, sier Holmen.

- Hvor tøft blir det da?

— Det var noen som nevnte at det begynte å skulpe litt i magen nå, med noen tendenser til oppkast. Det kan godt hende noen av spillerne må gi tilbake maten neste gang, jeg vet ikke, sier Holmen og ler.

- Hvor hardt kjørte du de nå?

— En fjerdedel. Det er fordi mine økter ikke skal kollidere med fotballøktene. Det skal være et supplement, for å få maksimalt utbytte av en økt. Spillerne var skeptiske da jeg kom, men da vi begynte å fekte, løsnet det. Jeg savner litt mer lek og moro i toppidretten. Det er veldig viktig, sier Holmen.

Her har spillerne nettopp avsluttet den alternative økten. Holmen smiler fornøyd.

Anbefalt av trenerkollega

Det var Drøbak/Frogn-trener Teitur Thordarson som tipset Start-trener Mons Ivar Mjelde om Holmen.

— Teitur er en god kjenning av meg. Han har jeg hatt som trener en del ganger, og det var han som fikk meg til toppfotballen. Teitur gikk veldig god for Ronnie, sier Mjelde.

Partene møttes for en god stund siden, for å se hvordan Start kunne dra nytte av noe av den kompetansen Holmen har.

— Jeg har aldri vært rett for å bringe nye elementer inn i treningen. Dette er ikke i stedet for, men i tillegg til. Vi er hele tiden på jakt etter hvordan vi kan bli enda bedre trent, og mer atletiske. Derfor er dette veldig spennende, sier Mjelde, og fortsetter.

— Dette er skadeforebyggende, og et supplement til den fysiske treningen vi gjør, sier Mjelde.

- Dere henter ham ikke inn fordi dere er for dårlig trent?

— Nei, det er for å gjøre det litt mer spennende. Jeg tror vi kan lære av andre, vi kan hele tiden bli bedre, og vi kan hele tiden finne nye innfallsvinkler, sier Mjelde.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering