Fotball

- Stopp denne mannen

Steinar Nilsen mener Yttergård Jenssen & Co. må få has på Daniele De Rossi.

VIKTIG SPILLER: TIL-trener Steinar Nilsen mener Norge må passe på Daniele De Rossi. Foto: NTB scanpix/Digitalsport

  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

TROMSØ/OSLO: Nilsen spilte for AC Milan og Napoli i sin proffkarriere og har fortsatt god kjennskap til italiensk fotball. Han håper sin tidligere elev i TIL, Ruben Yttergård Jenssen, kan få en nøkkelrolle i morgendagens EM-kvalikkamp mot Italia.

– Ruben tror jeg er bankers i laget og har såpass gode ferdigheter at han er en av de norske spillerne som vil klare seg best i denne type kamp med høy intensitet, sier Nilsen.

Som TIL-trener hadde han Yttergård Jenssen i A-stallen i perioden 2006–2008. – For oss som heier på Norge, så håper vi at de norske spillere, med selvfølgelig Ruben i spissen, har en god dag på jobb og henter fram de beste ferdighetene. Ingenting hadde vært artigere om Ruben lyktes godt, sier Nilsen.

Les også

- 15 år før vi har et bra landslag

Fornøyd med poeng

Men han anser Italia som klare favoritter mot Norge på Ullevaal.

– Uavgjort kommer til å være et godt resultat. Det vil være en kjempeprestasjon. Italia er store, store favoritter, og det vil være vanskelig å ta poeng i kampen, sier TIL-treneren.

Selv om Andrea Pirlo er skadet, og Mario Balotelli ble vraket, understreker den tidligere Italia-proffen at det er en tropp med ekstremt gode spillere som Antonio Conte har til rådighet.

En av de største stjernene er Romas Daniele De Rossi.

Han er på mange måter ”spielführeren” og temposetteren i laget. Han har de fleste ferdighetene en midtbanespiller skal ha og er dyktig til å balansere og styre medspillerne. Han setter opp de andre i gunstige situasjoner og er en spiller som har fantastiske kvaliteter, sier Nilsen.

– Undervurderer ikke

Antonio Conte tok over som Italia-sjef etter VM i sommer.

– Vi kan forvente mye fysikk av Italia og at de spiller i en 3-5-2-formasjon. Det blir mye likt de Juventus-utgavene vi så da Conte var trener der. Han er flink til å bygge lag og de kommer til å være veldig hardtarbeidende, sier Nilsen.

Italia slo Nederland 2–0 i sin generalprøve etter scoringer av Ciro Immobile og nevnte De Rossi.

– Tror du Italia kan undervurdere Norge?

– Nei, det tror jeg ikke. Dette er den første viktige kampen til Conte. Men de kommer heller ikke til å overvurdere Norge, svarer Nilsen.

Les også

Landslaget må slåss mot NRK og TV 2s nyhetssendinger

Treneren mener det vil være best om Norge spiller i en 4-5-1-formasjon, men håper at laget presser litt høyere enn i onsdagens 0-1-tap mot England.

– Det vil være viktig med hurtig vending av spillet til motsatt back og skape to mot en-situasjoner og komme inn i boksen med kraft. Og det skal gå fort. Videre er det alltid sånn at dødballer er viktig. Det så vi i VM. I tillegg må Norge være kynisk i egen sekstenmeter. Det eneste som gjelder i pressede situasjoner er å få rensket unna, sier Nilsen.

– Så hvordan tror du det går i kampen?

– Jeg er litt pessimist og tror det blir ettmålstap. Det er et meget bra mannskap vi møter, og Norge er ikke helt der som lag ennå, sier Nilsen, som understreker at Norge har gode muligheter i EM-puljen selv med tap mot Italia.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Italias herrelandslag fotball