Fotball

Manchester United-sjefen ga spillerne julefri

Louis van Gaal holder seg ikke til tradisjonene i engelsk fotball. Derfor ga han spillerne fri 1. juledag, slik at de kunne bruke tiden på familiene sine.

Van Gaal går nye veier og ga spillerne fri.

Vanligvis har engelske managere gitt spillerne fri på formiddagen 1. juledag. Deretter har de måtte stille på trening på ettermiddagen for å starte forberedelsene til den tradisjonelle runden annen juledag. Men slik vil ikke van Gaal ha det i United.

Han leder et lag for første gang i England gjennom jula, og det virker som om han er interessert i å innføre sine egne tradisjoner. Derfor har han gitt United-spillerne en fridag med familiene sine. Klart det er populært.

— Jo, dette er ikke tilfeldig. Jeg ga spillerne juledagen fri, slik at de kunne feire med familiene sine. Dermed har jeg forandret det mønsteret som har vært vanlig de siste årene, sier van Gaal i en kommentar.

— I stedet for å samles juledagen, kommer vi sammen annen juledag i treningslokalene våre. Der gjennomgår vi juleprogrammet og kampene som venter, sier nederlenderen.

Les også

Falcao: - Jeg må se an situasjonen i United

Tror på menneskelighet

— Jeg har tro på at det vil være bedre oppladning for spillerne å tilbringe første juledag sammen med sine kjære enn å løpe rundt på treningsfeltet. Jeg tror at menneskelighet har mye for seg i en tid som dette. Derfor har vi forandret opplegget i år, sier Louis van Gaal.

— Når spillerne har kost seg en ekstra dag hjemme i jula med koner og barn, er jeg overbevist om at de kommer til å yte det lille ekstra som skal til for å slå neste motstander, sier den nederlandske manageren.

United møter Newcastle annen juledag. Deretter går turen til London, og bare 43 timer etter at Newcastle-kampen er over, skal laget møte Tottenham på White Hart Lane. Det blir et tøft program, men van Gaal tror spillerne samler det nødvendige overskuddet som følge av den ekstra fridagen de er innvilget.

Les også

Van Gaal frustrert etter uavgjort

Problem

Van Gaal sier at han har et lite problem med spillerstallen før det tøffe programmet som venter.

— Noen spillere trenger mer tid enn andre på å komme seg i skikkelig form. Det beste ville vært om jeg hadde hatt så mange gode spillerne, og spillere i form, at jeg kunne rullere, men det har jeg ikke. Jeg må gjøre noen valg og prioriteringer før de to kampene som venter oss, og det er ikke optimalt, sier nederlenderen.

Det ser ut som om Louis van Gaal kan stille med de aller fleste førstelagsspillerne sine mot Newcastle, og han håper også at han kan velge fra øverste hylle i størst mulig grad før kampen mot Tottenham.

Men Manchester United står foran to vanskelige kamper. I desember i fjor tapte laget 0-1 for Newcastle, men da var det Davis Moyes som ledet laget. Nå håper de på andre boller under van Gaals ledelse.

(©NTB)

Les også

  1. Alex Ferguson: - Carrick er Englands beste spiller

  2. Agbonlahor fikk rødt kort strøket

  3. «Dette er spilleren Arsenal burde hentet i sommer»

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Louis van Gaal
  3. Manchester United