Slik blir Ødegaards Real Madrid-liv

I Real Madrid kommer Martin Ødegaard til å bli skjermet fullstendig.

NY HVERDAG: For Martin Ødegaard begynner en helt annen hverdag. Han fikk en forsmak på hva som venter under presentasjonen som Real Madrid-spiller torsdag.
Martin Ødegaard (t.h) ankommer Hospital La Moraleja til medisinsk test før han blir presentert som ny spiller i Real Madrid torsdag.
Martin Ødegaard, i følge med bl.a. sin far Hans Erik Ødegaard (t.h.), ankommer Hospital La Moraleja til medisinsk test før han blir presentert som ny spiller i Real Madrid torsdag.
Martin Ødegaard i ferd med å bli presentert som Real Madrid-spiller.
Martin Ødegaard ble presentert som Real spiller torsdag. Emilio Butragueño fra Real Madrid sammen med ham.
Martin Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller. Klubblegende Emilio Butragueño sto ved 16-åringens side.
Martin Ødegaard ankommer pressekonferansen der han ble presentert som Real Madrid-spiller torsdag. Bak følger klubbdirektør Emilio Butragueño.
Martin Ødegaard ble presentert som Real spiller torsdag. Emilio Butragueño fra Real Madrid sammen med ham.
Her er stolte foreldre Lene og Hans Erik Ødegaard.
Martin Ødegaard ble presentert som Real spiller torsdag. Tore Pederen har forhandlet fram en god kontrakt

MADRID (Aftenposten): Godt over en time forsinket kom Martin Ødegaard (16) traskende inn på presserommet ved treningsanlegget Valdebebas i Madrid.

Fredrik Saltbones og Ragnhild Ås Harbo er på plass i Madrid for Aftenposten.

Iført olabukse og en enkel blå genser kunne han endelig – for første gang på flere måneder – snakke åpent om valget av Real Madrid.– Det er en drøm som går i oppfyllelse, enkelt og greit. Det er uvirkelig, og utrolig stort å komme til verdens største klubb. Det er en ære, sa en blid Ødegaard til Aftenposten.

  • Se bildeserie fra Ødegaards Real Madrid-presentasjon øverst i saken!

— Det beste stedet for min utvikling

16-åringen har stort sett svart «ingen kommentar» eller «nei, det har jeg ikke noe fokus», men fra podiet tok Ødegaard seg god tid til å svare på spørsmålene til noen av de rundt 100 journalistene som hadde møtt opp.

– Grunnen til at jeg signerte for denne klubben, er at jeg mener dette er det beste stedet å være for å utvikle meg videre. De har gitt meg de beste mulighetene, både sportslig og utenomsportslig, sa Real Madrid-spilleren.

— Jeg skal trene litt med førstelaget og litt med andrelaget. Dersom Carlo Ancelotti (Real Madrids manager, journ.anm) ønsker å bruke meg, vil jeg selvfølgelig det. Jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang her, sa Ødegaard før fotografene strimlet seg rundt ham og kjempet om å ta det beste bildet da stjerneskuddet poserte med Real Madrid-drakten – som for øvrig ikke hadde noe nummer på ryggen.

Se videoreportasje fra Ødegaard-presentasjonen:

— Helt nytt liv

Det er dette livet Ødegaard nå må bli vant til. Livet som Real Madrid-spiller. Rampelyset og forventningspresset. Journalist i Marca Radio Antón Meana sier Ødegaards hverdag blir snudd totalt på hodet.

– Han kommer til å spise på de beste restaurantene, bo i et av de beste strøkene i byen, være sammen med Cristiano Ronaldo og Gareth Bale nesten hver dag. Det blir et helt nytt liv. Han vil bli så kjent at han ikke kommer til å kunne gå i fred på butikken, sier Meana.

Alberto Pinero, som bor i Madrid og skriver for Goal.com, er enig.

– Denne pressekonferansen ble sett av mange hundretusen, kanskje millioner, og han kommer nok til å bli gjenkjent av en del folk på gata i Madrid, sier Pinero.

Slik blir hverdagen

Kun en langpasning fra Barajas flyplass i Madrid ligger et av verdens mest moderne treningssentre. Ni grønne treningsbaner, samt en arena som har en kapasitet på 6000 tilskuere, bryter opp det ellers grå landskapet.

REAL MADRID-BYEN: Her er en av mange fotballbaner inne på Valdebabas-anlegget like utenfor Madrid.

Anlegget skal ha kostet nesten fem milliarder kroner å bygge, og det er her grunnlaget for Martin Ødegaards suksess i fremtiden skal legges. På Ciudad Real Madrid, også kjent som Valdebebas.En normal dag vil, ifølge flere spanske journalister, se slik ut:

  • Trening i halvannen til to timer klokken elleve hver dag.
  • Lunsj etter trening.
  • Deretter blir det skole – som i starten kommer til å bestå mest av spanskundervisning.
  • Resten av dagen er det fri, og da vil han få muligheten til å benytte seg av alle fasilitetene ved Valdebebas, som for eksempel styrkerommet, et av svømmebassengene eller en av de mange fotballbanene.

Ødegaard kommer til å trene med både førstelaget og andrelaget til Real, men i utgangspunktet skal han spille mest på B-laget, Castilla, ut denne sesongen.

Der skal han trenes av klubblegenden Zinedine Zidane, som i sin tid som spiller vant Gullballen – prisen som går til klodens beste fotballspiller – hele tre ganger.

– Zidane kommer til å bli som en far for Martin Ødegaard. Han blir veldig viktig med tanke på Ødegaards utvikling, sier reporter i TV-kanalen La Sexta José Luis Sanchez til Aftenposten.

Skjermes fra media

Som Castilla-spiller vil Ødegaard være nesten helt utilgjengelig for pressen. Juan Castro i storavisen Marca forteller at det er komplett umulig for dem å snakke med spillerne på B-laget. De skal kun tenke på én ting: å bli bedre som fotballspillere.

– Ødegaard kommer til å bli skjermet fra all media. Den eneste muligheten man får til å snakke med ham, er på landslagssamlinger, sier Castro.

Men det passer trolig bra for Martin Ødegaard:

– Målet mitt er å bli en bedre fotballspiller. Når jeg kommer til å spille på førstelaget eller andrelaget, er ikke så viktig. Jeg skal bli en bedre fotballspiller, og så får det komme som det kommer, sa Ødegaard på pressekonferansen.