RBK-treneren: - Vi skal ikke drømme om gammel storhet

Rosenborg befestet sin posisjon som Norges beste lag da de snudde og vant toppkampen mot Stabæk. Men beina er fortsatt godt plantet på trøndersk jord.

svp://100506?view=bt
  • Kjetil Flygind

Stabæk-Rosenborg 2-3

- Vi skal ikke ta noe for gitt. Vi er fryktelig glade for tre poeng mot Stabæk. Nadderud er en vanskelig plass så komme til, så derfor er vi veldig glade for å vinne her, sier Kåre Ingebrigtsen.

NADDERUD (Aftenposten): Toppkampen på Nadderud hadde det meste: fem mål, to spisser som herjet for hvert sitt lag, rødt kort og et omdiskutert straffespark. Og et Rosenborg-lag som lukter av gammel storhet.— Vi skal ikke ta noe for gitt. Vi er fryktelig glade for tre poeng mot Stabæk. Nadderud er en vanskelig plass så komme til, så derfor er vi veldig glade for å vinne her. Og det gjorde vi fortjent, synes jeg, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen i pressesonen etter kampen.

RBK-erne hastet gjennom brakkerigget bak hovedtribunen på Nadderud som fungerer som intervjusone. Med fem poengs luke ned til Stabæk på 2. plass. Og med 25 poeng i bagasjen etter de ti første serierundene. Kun tre ganger siden overgangen til Tippeligaen har trønderne hatt en bedre start på sesongen enn i 2015. ## Ingebrigtsen stolt av laget

Trøndernes poengfangst etter ti serierunder sier ingenting om hvordan serien ender når 30 kamper er spilt, men den forteller en del om et Rosenborg-lag som har funnet fasongen. Kun i 2003 (28 poeng, ble til slutt seriemester), 1995 (28 poeng, ble seriemester) og 1994 (26 poeng, ble seriemester), har trønderne sanket flere poeng etter de ti første rundene. Det lukter litt gammel storhet av det Rosenborg holder på med om dagen. I alle fall rent poengmessig.

— Jeg tror ikke vi skal drømme om gammel storhet eller noe som helst. Nå skal vi analysere hvorfor vi var dårlige de første 20-30 minuttene, og hvorfor vi var gode den siste timen. Så skal vi forberede oss til ny kamp. Det er bare spilt ti kamper, så da er det vel 20 igjen, sier Ingebrigtsen til Aftenposten.

- Men hva forteller dette om det laget du har her nå?

— Vi er et veldig godt lag. Et godt kollektiv, og vi har gutter her som jobber for hverandre. Jeg er utrolig stolt av den jobben guttene la ned i dag, sier RBK-treneren.

Diomande-show åpnet ballet

Men den første halvtimen handlet om de "blaa" på Nadderud. Anført av spissen Adama Diomande, som satte inn 1-0 etter seks minutter - etter å ha ryddet vei i RBK-forsvaret for egen maskin, slet Rosenborg med å holde følge. Diomande slo innlegget som gikk i Mikael Dorsins bein og i mål til 2-0. Da luktet det hjemmeseier og tabelltopp i Bærum.

BRENNHET: Adama Diomande er aktuell for landslaget.

Men Alexander Søderlund reduserte like før pause. Og enda nærmere pause utlignet Pål André Helland til 2-2 fra straffemerket. Samme mann fikk sitt andre gule kort, det siste for filming, etter 73 minutter. Men da hadde allerede Søderlund sendte gjestene opp i 3-2-ledelse. Og flere mål ble det ikke.— Det er skuffende å tape etter å ha ledet med to mål. Men vi sluttet å spille, Rosenborg kom mer med i kampen, og vi klarte ikke å holde spillet oppe slik som i 1. omgang, oppsummerte Stabæk-trener Bob Bradley.

— Men vi er på vei mot et sted, vi blir stadig bedre, og vi skal fortsette med den jobben vi har startet på her. Jeg har stor tro på guttene mine, og de jobber og står på hver dag, roser amerikaneren.

Kron og mynt

Torsdag tar landslagssjef Per-Mathias Høgmo ut troppen til privatlandskampen mot Sverige (8. juni) og EM-kvalikkampen mot Aserbajdsjan (12. juni). Der kan Bradleys spiss "Dio" være ett av navnene som leses opp.

Spissen har dobbelt statsborgerskap (Norge og Elfenbenskysten), men har ennå ikke bestemt seg. Med Høgmo på tribunen ble det ett mål på Diomande, som med sine åtte mål på ti kamper, er høyaktuell for Norge. Hvis han selv vil.

— Jeg vet ikke hva jeg velger. Kanskje jeg må slå kron og mynt for å finne det ut.

- Høgmo var på tribunen her i dag…?

— Jeg bryr meg ikke så mye om Høgmo var på tribunen, egentlig, eller hvem andre som er på tribunen. Jeg ønsker å spille så godt som mulig uansett hvem som er på tribunen, jeg. Jeg vil spille mitt beste for at laget skal vinne, det er det jeg tenker på. Og så vil jeg ha den toppscorertittelen. Men det er positivt at han var her. Det var de to beste lagene i Norge som møttes, sier Stabæk-spissen.

Søderlund med 12 mål

En som trolig allerede er klar for troppen er Alexander Søderlund. Rosenborg-spissen satte to nye på Nadderud, er oppe i 12 mål, og er virkelig i ferd med å få ut sitt potensial. Men vil ikke høre snakk om eget spill.

— Vi er glade vi kom herfra med tre poeng. Om jeg scorer eller ei betyr ikke så mye, det er laget som teller. Og det viktigste er at vi vinner. Jeg har gode lagkompiser som setter meg opp i gode situasjoner, og i dag var jeg litt heldig i de avgjørende øyeblikkene foran mål, sier Søderlund beskjedent.

svp://100506?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk