Preget Lampard: - Ikke slik jeg forventet å ta farvel med Chelsea

Nektet å juble da han utlignet i toppoppgjøret for Manchester City.

Hele Ethiad jublet da Frank Lampard utlignet mot Chelsea, men for midtbanespilleren ble det meget følelsesladet mot sine gamle venner.
  • Odd Inge Aas

Frank Lampard.

Han er en av de aller største i Chelseas historie. Han scoret 211 mål på 648 kamper i mørkeblått fra 2001-2014. Men da Chelsea så ut til å sikre seg en fem poengs luke på tabelltoppen, og åtte poeng ned til Manchester City, var det Lampard som scoret.

I City-drakt. Mot Chelsea.

Etter 78 minutter kom han inn på stillingen 0-1. Aller størst jubel fikk han fra supporterne i bortesvingen.

Syv minutter senere var han først på innlegget i duell med sin mangeårige rekkekamerat John Terry.

I klassisk Lampard-stil skjøt han liggende inn utligningsmålet, uten å feire mot klubben han har tjent gjennom en årrekke.

Fire minutter senere fikk han en ny mulighet, men den gangen var Terry i veien og blokkerte.

— Jeg ville vært uprofesjonell om jeg ikke gjorde jobben min, så jeg har blandede følelser. Jeg er selvsagt fornøyd med at det laget jeg kom inn for utlignet og fikk uavgjort. Jeg er profesjonell, men forventet ikke å komme inn og score. Det er blandede følelser, sier han til Sky Sports etter kampen.

— Chelsea-fansen sang navnet mitt, det var en følelsesladet dag. Det er ikke slik jeg forventet å ta farvel med Chelsea-fansen. Jeg våknet i dag morges og visste ikke helt hva jeg ønsket av dagen, så jeg er glad det er over. Jeg antar at jeg er middels fornøyd, sa han videre.

Lampard var en nøkkelspiller for Jose Mourinho da Chelsea vant to strake ligagull i 2005 og 2006. I dag måtte portugiseren innse at hans gamle elev ødela det som så ut til å bli en perfekt dag.

— Alle kan se at Chelsea er klubben hans, men det er ikke det nå. Kanskje når han forlater City igjen. Jeg tror ikke på historier med lidenskap og hjerte, kanskje er jeg for pragmatisk når det gjelder fotball. Han fikk en fantastisk mottagelse, for Chelsea-folk glemmer ikke hva Chelsea-folk har gjort for klubben, sa han ettger kampen.

Blir hyllet

Lampard er utlånt fra New York City etter at han forlot Chelsea etter forrige sesong. Søndag viste han alt og alle at han fortsatt har mye å bidra med på aller øverste nivå.

"Super Frankie Lampard at it again.. Wow. He's a legend man..... Salute", skriver Liverpool-spiss Daniel Sturridge på Twitter.

"Fotball kan enkelte ganger være vidunderlig og ytterst snodig i ett og samme øyeblikk. #lampard", skrev Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.

England-legende Gary Lineker meldte "Dette er virkelig en av de sprøeste dagene med fotball som jeg kan huske. Lampard scorer mot Chelsea!"

Stille førsteomgang

Det var det første møtet mellom de to lagene som «alle» regner med kommer til å kjempe om ligagullet.

Og det manglet ikke akkurat på offensive stjerner på Ethiad.

Men de meget gode forsvarsspillerne var også sterkt representert på både Manchester City og Chelsea, og derfor ble også de første 45 minuttene spilt uten én eneste stor målsjanse.

Serielederen fra London var kompakte og solide, men tok på samme tid ikke store sjanser fremover til at de klarte å skape noe nevneverdig på egenhånd.

City på sin side hadde ballen og trykket. De ropte også på straffespark da det så ut som Diego Costa felte Edin Dzeko. Michael Dean mente imidlertid at lovbruddet ikke var stort nok til at det burde blåses.

Schürrle-scoring

Men om det var stillingskrig før pause, åpnet det seg betydelig opp i den andre omgangen.

Først ut var hjemmelaget, men Fernandinhos skudd etter 54 minutter endte like utenfor, og Sergio Agüeros forsøk like etter ble godt stoppet av keeper Thihaut Courtois.

Etter 62 minutter byttet Jose Mourinho inn André Schürrle, noe som ni minutter senere skulle vise seg å være et meget klokt valg av portugiseren.

I mellomtiden pådro City-back Pablo Zabaleta sitt andre gule kort da han var for sent inne i en duell med Diego Costa. Unødvendig av argentineren, men samtidig noe strengt fra dommer Dean.

Jose Mourinho har fått mye hjelp av Frank Lampard. I dag var det imidlertid Lampard som ødela for Mourinho.

Med én mann mer kunne Chelsea våge mer offensivt, og i det 71. minutt løsnet det. Costa dro seg forbi sin mann, sendte ut til Eden Hazard, som fant Eden Hazard på høyre. Belgieren la perfekt over til Schürrle som snek seg inn på bakerste, og satte ballen sikkert i mål.

1-0 borte mot ti mann er perfekt for Chelsea. De la seg kompakte bak og tok overgangsmulighetene. Diego Costa fikk to gode sjanser. Den første headet han rett på Joe Hart, den andre smalt han i stolpen med venstrebeinet.

Det så ut som Chelsea hadde kontroll, og skulle sikre seg seks poeng ned til Arsenal og åtte poeng ned til City allerede etter fem ligakamper.

Men da kom altså deres gamle venn Frank Lampard og ville det annerledes.

Dermed endte det 1-1 på Ethiad.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk