Fotball

Hevder Deila kan erstatte Rekdal i Vålerenga

Strømsgodset-leder kan også være på vei til osloklubben.

Ronny Deilas skal ifølge VG være aktuell for trenerjobben i Vålerenga. Foto: Ap

 • Fredrik Saltbones

VALLE: Ifølge VG kan det skje store forandrindringer hos Vålerenga i sommer. Avisen skriver at Ronny Deila er aktuell som ny trener i klubben. Kjetil Rekdal kan rykke opp som sportsdirektør.

Etter å ha vært borte fra feltet mandag, ledet sistnevnte treningen tirsdag.

I det nye Vålerenga-kartet er Erik Espeseth trolig tiltenkt en rolle i administrasjonen, skriver VG.

Espeseth sa mandag opp sin stilling som daglig leder i eliteserieklubben Strømsgodset. Ifølge VG er 49-åringen på vei til Vålerenga.

At Espeseth slutter skriver Drammen-klubben i en pressemelding mandag kveld.

– Strømsgodset vil gjerne takke Erik Espeseth for den innsatsen han har lagt ned siden 2010. Erik har gjort en formidabel jobb i denne perioden, og bidratt til å sikre klubben bærekraftig økonomi, god driftsstruktur og profesjonalitet, samt kontinuitet og stabil ledelse. Vi ønsker Erik lykke til videre med nye oppgaver, sier styreleder Tom Saxegaard.

Bekrefter ny jobb

SLUTTER I STRØMSGODSET: Erik Espeseth skal være på vei til en rolle i Vålerenga, skriver VG. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Det var med stor vemod jeg leverte oppsigelsen til Tom. Jeg har hatt en fantastisk tid i en fantastisk klubb, og fått gleden av å jobbe med dyktige og engasjerte kolleger. Vi har opplevd store ting sammen, med seriegullet i 2013 som et naturlig høydepunkt. De siste årene har vi utviklet Godset til å bli en stabil toppklubb i Norge, og det har vært en særdeles underholdende reise. Derfor er det trist å slutte, men tiden er inne for nye utfordringer, sier Espeseth til godset.no.Han bekrefter at han har en ny jobb å gå til, men kan ikke si noe mer på nåværende tidspunkt.

Ronny Deila ledet Celtic i to sesonger. Nå kan Vålerenga bli neste stoppested for treneren. Foto: Ap

Jakter erstatterIfølge VG slutter Espeseth for å gå inn i administrasjonen i Vålerenga som ledd i en plan for å friste Ronny Deila til å ta over som hovedtrener. Det betyr ikke at Kjetil Rekdal nødvendigvis forlater Oslo-klubben. Han skal være aktuell for å ta over som sportsdirektør, skriver avisen.

Oppsigelsestiden til Espeseth er ikke bestemt ennå, men ifølge Strømsgodset er jakten på en ny daglig leder allerede i gang.

– Vi ser fremover, men vil ikke forhaste oss. Vi kommer til å gjennomføre en grundig og omfattende ansettelsesprosess, påpeker styrelederen.

49-år gamle Espeseth har vært i Drammen i seks år. Før det var han kommersiell direktør i Rosenborg.

Vålerenga gikk på et tungt 4-1-tap for Brann i Bergen lørdag. Søndag hadde klubben et møte for å rense luften — mandag var laget samlet til en frivillig trening, uten trener Kjetil Rekdal til stede. Det skriver NRK.

(Aftenposten / ©NTB)

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Ronny Deila
 3. Strømsgodset IF
 4. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Ronny Deila blir Vålerenga-trener

 2. FOTBALL

  Bekreftet: Ronny Deila blir ny Vålerenga-trener

 3. FOTBALL

  Slik blir nye Vålerenga

 4. FOTBALL

  Godset-supporternes hilsen til Deila: - Håper Vålerenga rykker ned

 5. FOTBALL

  Deila: - Det er ikke slik at jeg har sagt ja til å trene Vålerenga

 6. FOTBALL

  «Byggmester Ronny»: – Det er det jeg elsker med fotball