Fotball

Selfie-fest med Erna Solberg på Norway Cup

Det var mange som ville ha en bit av statsministeren da hun gjestet Ekebergsletta søndag formiddag. Se video.

 • Dag W. Grundseth
svp://19761?view=ap

Statsminister Erna Solberg (H) besøkte Norway Cup søndag. Hun vil ikke la terrortrusler ødelegge fotballfesten på Ekeberg.

Statsministeren brukte noe av dagen på å besøke verdens største fotballturnering. Selv om oppladningen til årets fotballfest har vært noe annerledes enn vanlig, forsikrer Solberg at hun føler seg trygg på Ekebergsletta.

– Ja, jeg kjenner meg trygg. Politiet er godt til stede, og arrangørene har satt sikkerhet i høysetet. Vi må ikke la trusler om terror legge en demper på stemningen som over 30.000 barn har kommet hit for å oppleve.

Forstår frykten

Gjennomføringen av årets Norway Cup har foreløpig gått etter planen. Likevel valgte noen lag å trekke seg før turneringen ble sparket i gang.

– Alle foreldre må gjøre valg for sine barn. Jeg forstår at man kan bli engstelig. Samtidig ønsker terroristene å skape engstelse og frykt. Det beste vi kan gjøre er å stå sammen og ikke la oss prege av det.

Solberg tror de unge på Ekeberg greier å konsentrere seg om det sportslige.

– Jeg tror de er opptatt av fotball, ha det gøy og kanskje få seg en kjæreste underveis – akkurat som barn og unge skal gjøre om sommeren, sier Solberg.

– Snakker mer om DJ Broiler

Også turneringsleder Terje Lund tror deltakerne klarer å kose seg på cup.

– Stemningen på Ekebergsletta er avslappet, og vi er selvfølgelig glade for å få besøk av Erna Solberg og andre gjester. Foruten fotballen er mitt inntrykk at spillerne er mer opptatt av når DJ Broiler skal på scenen enn av terrortrusselen, sier Lund.

Hittil har turneringen er blitt gjennomført på vanlig måte – dog med noe mer tilstedeværelse fra politiet enn vanlig.

– Det har vært helt uproblematisk. Politiet har hatt egne poster på Norway Cup i mange år og bruker turneringen som en arena å møte publikum på. Dessuten er det to-tre generasjoner frivillige i aksjon, som er i samme båt som alle deltakerne. Vi ville aldri gjennomført dette hvis vi ikke var sikre på at det var trygt, fastslår han.

(©NTB)

svp://19761?view=ap

Les mer om

 1. Norway Cup

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Jeg ville ikke hatt noen problemer med å sende barna mine til Norway Cup

 2. FOTBALL

  Slik jobber Norway Cup-ledelsen for å holde Ekebergsletta trygg

 3. FOTBALL

  Tolv lag har trukket seg fra Norway Cup etter terrortrussel

 4. FOTBALL

  Ti tips for et perfekt Norway Cup

 5. FOTBALL

  Fotballfest uten frykt

 6. FOTBALL

  Slik blir sikkerheten under Norway Cup: – Ikke mulig å sperre av hele området