Fotball

Skadet Ajer friskmelder seg selv til Messi-møte

På lørdag skal Kristoffer Ajer (18) stoppe Barcelona-stjernene Lionel Messi og Luis Suarez.

Kristoffer Ajer skal lørdag spille mot Barcelonas stjernegalleri.
  • NTB

Liverpool-supporteren Kristoffer Ajer nyter livet i Celtic hvor han lytter til råd fra både Brendan Rodgers og Kolo Toure.

Den tidligere Start-spilleren, som til daglig trenes av tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers, får nå også selskap og konkurranse av Kolo Toure — også han på overgang fra klubben fra Merseyside.

Etter Rodgers' ankomst, er Ajer blitt omskolert fra midtbanespiller til midtstopper. Det er en rolle han trives godt i.

— Det er veldig spennende å spille midtstopper, og det å kunne spille i flere posisjoner er bare en fordel, sier 18-åringen til NTB og legger til at han tror det er som midtstopper han vil få flest sjanser denne sesongen.

Les også

Ajer mistet treningskamp på grunn av bruddskade

Kolo Toure som konkurrent

Ajer debuterte på ærverdige Celtic Park mot Wolfsburg 16. juli og ble like godt kåret til banens beste spiller. Uka etter ble veteranen Kolo Toure klar for klubben. Det er en signering Ajer mer enn gjerne ønsker velkommen. Toure er kjent for sin iver etter å hjelpe og utvikle unge spillere i klubben.

— Han er helt fantastisk. Vi har allerede fått god kontakt og det er masse jeg kan lære av ham, forteller han om sin nye midtstopperkollega.

SUPERDUO: Lionel Messi og Luis Suarez.

Ingen av de to er med når Celtic møter Astana i 3. runde i mesterligakvalifiseringen onsdag. De er heller hjemme i Skottland og trener mens resten av troppen forbereder seg i Kasakhstan.Mens Toure ennå ikke er i kampform etter overgangen, har Ajer pådratt seg et brudd i hånden. Bruddet var såpass stygt at legene på sykehuset ikke ville erstatte den opprinnelige gipsen med en gips som gjør at han kan spille offisielle kamper.

— Jeg regner med å bytte til en fotballgips på torsdag, forteller Celtic-proffen og påpeker at han er klar til lørdagens kamp når Celtic møter selveste Barcelona i Champions Cup.

Les også

  1. Avis: - Zlatan kan tvinge Rooney bort fra United

  2. Premier League vurderer vinterpause

Skryter av Rodgers

Det er ikke til å legge skjul på at Ajer opplever en helt annen treningshverdag i Celtic enn han hadde i Start. Dermed er også kampen om spilletid tøffere, men 18-åringen forteller at han ser på spilletid som en konkurransesituasjon. Samtidig vet han at Celtic kommer til å spille såpass mange kamper denne sesongen at han vil bli matchet nok.

— Formen er veldig bra og det er fantastisk moro å få denne treningshverdagen, sier han og forklarer hvordan Brendan Rodgers er på treningsfeltet.

— Han er veldig opptatt av possession og at vi skal ha ballen i laget.

Samtidig lovpriser han sin nye sjef og sier at han slettes ikke slipper unna til tross for at han er en av de yngste på laget.

— Han er utrolig dyktig. Jeg lærer noe hver dag, og han setter veldig høye krav til meg som ung spiller, og det liker jeg veldig godt.

Rodgers sa dette om Ajer på en pressekonferanse tirsdag:

— Du må huske at Kristoffer bare er 18 år gammel. Han har akkurat kommet inn i gjengen og jobber veldig godt, men det er ikke noe hast med Kristoffer. Vi vil se hvordan han er til helgen med tanke på hånden hans og ta avgjørelsen om han skal spille deretter.

Celtic serieåpner mot Hearts 7. august. Den kampen kan inneholde tre nordmenn, inkludert Ajers lagkamerat Stefan Johansen samt Bjørn Maars Johnsen som nylig ble klar for Hearts.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Kristoffer Ajer
  3. Celtic FC