Fotball

Erling Moe kan rykke opp fra vikar til fast hovedtrener

Nå er Erling Moe en av kandidatene som hovedtrener i Molde fra neste sesong. Det bekrefter MFK-direktøren.

Blir vurdert: Erling Moe har hatt gode resultater som hovedtrener i MFK de siste to månedene, men vil ikke kommentere klubbens jakt på neste sesongs trener.
 • Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE: Det er to måneder siden Tor Ole Skullerud fikk sparken i MFK. Nå bekrefter styreleder Øystein Neerland at klubben ser på Moe som en aktuell kandidat også framover.

– Ja. Erling har vist særdeles gode resultater og ledet laget i mange sterke prestasjoner. Han har gjort mange gode prosesser i spillergruppa og er selvfølgelig et navn som er aktuelt også videre. Erling er en av flere mulige løsninger, sier Neerland.

Les også

Lover ny Molde-trener før sesongen er over

Kommenterer ikke andre navn

– Hvorfor er Moe en kandidat?

– Han har vært med i mange år, han har jobbet under Kjell Jonevret, Ole Gunnar Solskjær og Tor Ole Skullerud. Erling kjenner klubben godt og sitter med stor faglig kompetanse.

– Har det kommet til nye navn på lista den siste tida?

– Det blir feil for meg å kommentere navn. Vi jobber videre med dette slik vi har planlagt, sier Neerland.

Les også

- Bradley har vært i samtaler med Røkke om Molde-jobben

– En attraktiv klubb

Erling Moe.

Styrelederen vil heller ikke vil bekrefte at Ole Gunnar Solskjær har sagt nei til MFK. – Hvor mange kandidater har dere på lista nå?

– Det kan jeg ikke kommentere. Jeg opplever at Molde er en attraktiv fotballklubb, spesielt etter de resultatene vi har levert de siste fem årene. Vi har vunnet titler, spilt i Europa. Vi har mange nåværende og tidligere spillere på landslag. Når vi snakker med fotballfolk i ulike sammenhenger, merker vi at dette er registrert utover Norges grenser.

– Er det agenter og trenere som har henvendt seg til Molde, også fra utlandet?

– Ja, det er riktig. Vi har fått henvendelser i tillegg til de vi selv har tatt kontakt med. Så får vi se hva som blir løsningen.

– Alle venter på den nye Molde-treneren, mens det tilsynelatende ikke skjer noe?

– Det som skjer er at vi har levert gode kamper og gode resultater, også i denne perioden. Vi føler at vi har hatt litt tid på oss og har lagt et løp for dette slik at alt skal være på plass i god tid før ny sesong. Jeg er sikker på at det blir ei god løsning i god tid.

– Forstår du at folk lurer på om dere har kontroll?

– Jeg har full forståelse for at folk er nysgjerrige og utålmodige. Dette er et viktig valg for laget, klubben, publikum og samarbeidspartnere. Det betyr mye for mange, og det er bra. Vi må få en løsning som vi tror kan levere de resultatene vi ønsker oss. Det er viktigere at det blir ei god løsning, enn ei rask løsning, sier han.

Moe er avventende

Erling Moe har ingen formening om hvorvidt han er en kandidat for jobben neste år.

– Jeg vet at klubben jobber med en langsiktig løsning, men jeg vet ikke mer enn det. Jeg har ikke blitt spurt om jeg vil være en kandidat, og det vil uansett være feil av meg å mene noe om denne prosessen før klubben har tatt en beslutning. Jeg forholder meg kun til at jeg leder laget inntil videre, sier Erling Moe.

PS! Han har kontrakt med Molde Fotballklubb som spillerutvikler ut sesongen 2016.

Les også

 1. Vi er verst når det gjelder

 2. Da Høgmo byttet til dette stopperparet, sluttet Norge å slippe inn mål

 3. Ciljan: Vi er jo vanlige mennesker vi og, klart noen har det tøffere enn andre

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23145457263147
2Bodø/Glimt22145346202647
3Viking2312564741641
4Kristiansund2212372925439
5Rosenborg22115645291638
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien