Fotball

Martin Ødegaard avslører: Møtte stjernetrener i Tyskland

I et langt intervju med Europas største avis bekrefter Martin Ødegaard at han har besøkt Borussia Dortmund.

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Martin Ødegaard har blitt gjenstand for massiv internasjonal oppmerksomhet etter sitt utrolige gjennombrudd i 2014-sesongen.

Onsdag publiserte den tyske storavisen Bild et intervju med 15-åringen. Der er naturligvis interessen fra tyske storklubber et sentral tema.

— Ja, det er noen tyske klubber som er interesserte, sier Strømsgodset-talentets far Hans Erik Ødegaard til avisen. Bild mener å vite at Stuttgart, Bayern München og Borussia Dortmund alle er svært interesserte, og at Martin Ødegaard allerede har vært på besøk i alle de tre klubbene.

Les også

Spansk journalist: - Real Madrid vil lokke Ødegaard med Kina-tur

Martin Ødegaard selv bekrefter at han har sett på forholdende i Borussia Dortmund, et besøk Bild hevder skal ha funnet sted i våres.

— Jürgen Klopp har snakket med meg. Han introduserte meg for klubben, fortalte meg hva Dortmund syns om meg og hva slags sportslig tilbud de kan tilby meg, sier Ødegaard.

Få trenere i europeisk fotball har et bedre rykte enn Jürgen Klopp. Til tross for begrensede ressurser har han ledet Borussia Dortmund til to seriegull (2011 og 2012) og finalen i Champions League i 2013, der de tapte for erkerival Bayern München.

- Et av de største talentene i Europa

Overfor Bild bekrefter Dortmunds sportssjef Michael Zorc at Ødegaard er ønsket i klubben.

— Han er et av de største talentene i europeisk ungdomsfotball, og kanskje enda viktigere selvfølgelig: Det er vår jobb å sile ut de spillerne, sier Zorc.

Les også

Semb tror Ødegaard er på Real Madrid-nivå om «forholdsvis kort tid»

Selv sier Martin Ødegaard at han kan se for seg å spille i Bundesliga.

— Ja. Bundesligaen er en ganske sterk liga. Det kan jeg absolutt forestille meg, sier 15-åringen.

Stuttgart, Bayern München og Borussia Dortmund er imidlertid langt fra alene om å bli nevnt i sammenheng med Ødegaard. Real Madrid, Barcelona, Ajax, Paris Saint-Germain og Liverpool har også blitt nevnt.

— I hver kamp han spiller er det 20 til 30 speidere på tribunen. Siden mai har det kun vært to dager uten henvendelser fra klubber eller agenter, sier Hans Erik Ødegaard, som fungerer som stortalentets rådgiver.

Dermed er det sannsynlig at det blir en del agenter på plass på Ullevaal Stadion onsdag kveld. Da skal nemlig Martin Ødegaard og det norske landslaget spille privatlandskamp mot Estland.

Les også

  1. Nå er Ødegaard på Football Manager

  2. - Ødegaard gjør at vi snakker mer om Norge

  3. Spansk avis: Real Madrid kan få overgangsnekt

Les mer om

  1. Tysk fotball