Fotball

Nye Engblom-scoringer ikke nok for Sandnes Ulf

Pontus Engblom scoret to ganger mot Follo, men hjemmelaget slo tilbake.

 • Svein Hagen

Sandnes Ulf fikk nesten ikke låne ballen i det hele tatt innledningsvis på kampen, men selv om hjemmelaget styrte det meste så kom de ikke til noen målsjanser i det hele tatt.

Kampens første sjanse var det Sandnes Ulf som sto for. Hjemmelaget rotet litt i sine bakre rekker og ballen havnet ute på venstresiden hvor Marius Helle tar den med og legger ut til Aksel Berget Skjølsvik. Selv om avslutningen til Skjølsvik var god, så vartet hjemmelagets keeper opp med en solid redning og slo ballen til et hjørnespark.

Pontus Engblom fortsetter å score, men det ble likevel ikke seier mot Follo (Arkivfoto) Jarle Aasland

Midtveis i omgangen var Sandnes Ulf sin notoriske målscorer, Pontus Engblom, igjen nære på å sende ballen i nettmaskene. Ole Kristian Langås vinner ballen sentralt for gjestene, og Engblom får med seg ballen i duell med to Follo-forsvarere. Spissen skyter på den sprettende ballen, men treffer en utrusende Rasheed i brystkassa.

Engblom scoret to ganger

Etter 28 minutter av den første omgangen viste nok en gang Pontus Engblom hvorfor han er hentet som spiss for Sandnes Ulf. Hjemmelagets forsvar nøler og Ole Kristian Langås snapper ballen fra dem. Han sender ballen ut til Marius Helle, som er tålmodig og venter til det rette øyeblikk før han passer til Pontus Enblom. Kald og rolig setter han ballen forbi hjemmelagets keeper.

— Herlig å få den scoringen etter at vi hadde slitt litt i begynnelsen av kampen. Vi følte vi kom mer og mer inn i kampen utover omgangen, og det var nok ikke ufortjent at vi tok ledelsen, sier Pontus Engblom.

Minuttet før pause var Sandnes Ulf veldig nære på å øke sin ledelse.Et perfekt slått hjørnespark av Trond Erik Bertelsen ender på hodet til midtstopper Nikolai Geertsen. Men dessverre ender headingen like utenfor.

Det gjorde det ikke da Pontus Engblom fikk muligheten på overtid i den første omgangen. Han fikk ballen i bakrom og er kjapp og god når han setter ballen elegant forbi hjemmelagets keeper.

- Det er veldig kjekt å ha kommet inn på scoringssporet igjen. Åtte mål så langt i sesongen, kan jeg ikke klage på, understreker han.

Sandnes Ulf slet litt innledningsvis på kampen, men utover omgangen tok de mer og mer over og det var helt fortjent at laget gikk til pause med 2-0-ledelse. Pontus Engblom har vært den store spilleren med sine to mål.

Også trener Bengt Sæternes er fornøyd med at Pontus Engblom virkelig har funnet scoringsformen igjen etter at han kom til Sandnes Ulf foran denne sesongen.

— Vi har så langt klart å utnytte hans gode kvaliteter, og det har resultert i mange scoringer så langt. Han er en spisstype som slett ikke trenger mange muligheter på å putte ballen i målet, understreker Sæternes.

Follo reduserte og utlignet

Kvarteret ut i den andre omgangen ble det nytt liv i kampen på Ski stadion. Passivt forsvarsspill sørget nemlig for at hjemmelaget klarte å redusere. Håvard Dalseth fik plutselig ballen i beinene på fem meter, og han tuppet ballen opp i vinkelen.

Like etter var Sandnes Ulf nære på å øke sin ledelse. Aksel Berget Skjølsvik kommer fram og spiller ut til Malaury Martin, hans innlegg header Marius Helle mot målet, men keeper klarer å redde den muligheten.

Det var helt tydelig at hjemmelaget fikk blod på tann etter sin redusering. De presset mer og mer utover omgangen, og skapte tidvis litt paniske tendenser i Sandnes Ulf sitt forsvar.

Etter 77 minutter fikk Follo lønn for strevet. Jens Kristian Skogmo slår inn fra kanten og nok en gang passivt forsvarsspill fra hjemmelaget gjør at Alexander Ruud Tveter kan heade enkelt inn i nettmaskene. Litt av en kalddusj for Sandnes Ulf, som så ut til å ha full kontroll på dette oppgjøret lenge.

— Vi var best før pause og ledet fortjent, men det er dessverre ikke første gangen vi gir vekk ledelsen utover i den andre omgangen. Men for all del; vi har nå spilt ti kamper på rad uten å bli slått. Det hadde jo vært veldig mye kjekkere å gå i folketoget i Sandnes i morgen om vi hadde vunnet denne kampen også, sier Sandnes Ulf sin toppscorer.

Sandnes Ulf spilte dermed sin femte uavgjorte kamp på bortebane, og selv om laget ledet med to mål til pause, så holdt det ikke kampen ut.

— Det har blitt litt vel mye uavgjort for oss. Men vi har samtidig vist at vi ikke er lette å slå. Tror bare det kommer til å løsne mer og mer for oss framover, mener trener Bengt Sæternes.

 1. Les også

  Sæternes gjør ingen endringer mot Follo

 2. Les også

  Se målfesten da Sandnes Ulf banket Fredrikstad

 3. Les også

  Tomålsscorer Engblom: - Dette betyr mye for selvtilliten

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Follo FK
 3. Sandnes Ulf

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Bryne var klart best i lokaloppgjøret mot Sandnes Ulf

 2. FOTBALL

  Sæternes: - Dette kan bli et vendepunkt

 3. FOTBALL

  Solid generalprøve for Sandnes Ulf

 4. FOTBALL

  Toppscorer Pontus Engblom tilbake for Sandnes

 5. FOTBALL

  Sandnes Ulf satser på nye scoringer av Engblom

 6. FOTBALL

  Engblom tilbake fra start