Fotball

Rosenborgs målkonge får trenerrolle i klubben

Harald Martin Brattbakk skal jobbe med Rosenborgs juniorer.

Storscorer: Det ble mange slike scener for Harald Martin Brattbakk gjennom karrieren. Her feirer han scoring mot Brann i 2002.
  • Reidar Løfaldli

Harald Martin Brattbakk blir trener i Rosenborgs akademi-avdeling. 48-åringen skal i første omgang bidra for RBK 2 i det som er en mindre stillingsandel, skriver rbk.no.

- Jeg er veldig glad for at vi får en person med hans bakgrunn og erfaring inn i teamet, sier leder for akademiet, Rini Coolen, til klubbens hjemmeside.

Brattbakk skal først og fremst ha oppgaver rettet mot angrepsspillerne.

- Han blir et veldig bra tilskudd for akademiet når det kommer til spesialisering. Jeg er sikker på at han kan tilføre våre angripere detaljer i spillet som ikke de andre trenerne kan. Erfaringen hans snakker for seg selv, sier Coolen.

Klubben melder at Brattbakk, som er utdannet pilot, skal fortsette i sin jobb for Norwegian.

I luften: Harald Martin Brattbakk skal fortsette i jobben som pilot, samtidig som han skal trene RBK-juniorene.

- Jeg håper guttene er nysgjerrige på hva jeg kan bidra med. En ting er jo å bli bedre avsluttere, men jeg er også veldig opptatt av helheten. Hvordan laget skal komme seg til flere sjanser, sier Brattbakk.

  • LES OGSÅ: Derfor går ikke RBK ut med funnene etter ekstern evaluering

Rosenborgs mestscorende

Brattbakk startet karrieren i Kolstad, og hadde sin første periode i RBK i 1990 og 1991, før han ble leid ut til Bodø/Glimt i to sesonger.

Etter returen til Trondheim i 1994, startet Brattbakk på et av tidenes målrush i norsk fotball.

Jubel i Glasgow: Harald Brattbakk, med svenske Henrik Larsson på ryggen, etter scoring for Celtic mot St. Johnstone i mai 1998. Klubben sikret seriemesterskapet denne dagen.

Han ble solgt til Celtic i 1997, men perioden i Skottland ga blandet suksess, og angriperen gikk videre til FC København i 2000 før han vendte hjem til Lerkendal foran 2001-sesongen.

Brattbakk hadde et kort opphold i Bodø i 2005-sesongen, før han ga seg på toppnivå i februar 2006.

Nettstedet rbkweb.no skriver at Brattbakk totalt scoret 256 mål på 347 obligatoriske kamper for RBK, og dermed er mestscorende i klubbens historie.

Han var også tidenes mestscorerende spiller i norsk fotball, med 166 mål på 255 eliteseriekamper, frem til han ble passert av Sigurd Rushfeldt i 2011.

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Rini Coolen