Fotball

Ander Herrera tomålsscorer mot Aston Villa

Manchester United gikk forbi byrival City og festet grepet om mesterligaplass.

GLEDE: Ander Herrera og Ashley Young kan feire.

Manchester United kontrollerte inn til 3-1-seier mot Aston Villa og har et solid grep om en av de fire plasseringene som gir mesterligaspill neste sesong.

Med Liverpools 1-4-tap for Arsenal tidligere lørdag visste Louis van Gaal og co. at en seier vil gi dem en åtte poengs luke med bedre målforskjell ned til femteplassen.

Mot Villa kjørte United hardt på hjemme på Old Trafford. I klassisk United-stil malte de på i hele første omgang, men det tok tid før scoringen kom. Det hele så faktisk ut til å gå mot målløse første 45 minutter før vertene vartet opp med et flott angrep.

GODT TREFF: Ander Herrera sender United foran mot Aston Villa.

Daley Blind kom på overlapp og ble spilt fri på venstresiden av Ashley Young. Nederlenderen så opp og fant en ledig Ander Herrera i 16-meteren. Spanjolen fikk ballen og var rask på avtrekkeren da han ga United ledelsen kort tid før pause.– Vi scoret det første mål på rett tid på slutten av første omgang, sa Louis van Gaal etter kampen.

Benteke skapte spenning

I de siste 45 minuttene kontrollerte United oppgjøret. Vertene hadde ballen mye, men Villa var likevel farlig frempå ved noen anledninger. Det var derfor lettelse blant Uniteds supportere da Wayne Rooney satte i 2-0 elleve minutter før slutt.

Engelskmannen fikk et innlegg fra Angel Di Maria, som han tok ned på mesterlig vis med ryggen mot mål og banket til på halvvolley fra elleve meter.

DUELL: Aston Villas Jores Okore mot Wayne Rooney.

Det ble likevel spennende siste ti minutter i Manchester. En Villa-corner endte opp hos en umarkert Christian Benteke, som banket inn 1-2-reduseringen.

Herrera-dobbel

Gjestene jaktet utligningen, men United red unna og sikret seg til slutt en solid seier da Villa kjørte på fremover.

På en kontring fikk Rooney ballen ut til Juan Mata på høyresiden. Spanjolen fant sin landsmann Herrera sentralt i banen og midtbanespilleren plasserte inn 3-1. – Den første omgangen var en god prestasjon, men vi må avslutte mer. Annen omgang var mer kontrollert, sa van Gaal.

Seieren ga United luken de ønsket på Liverpool. Van Gaals mannskap gikk også forbi Manchester City og opp på tredjeplass. Byrivalen møter Crystal Palace i London mandag.

– Vi er fortsatt ikke sikker på å kvalifisere oss for mesterligaen, det er fortsatt en kamp, men vi har gitt Liverpool og Southampton noe å tenke på. Det er en stor luke. Nå må vi vente og se om luken er for stor for Tottenham også, sa Van Gaal.

(©NTB)

Les også

  1. Ustoppelige Arsenal herjet med Liverpool

  2. Van Persie neppe klar til Manchester-derbyet

  3. Van Gaal: - Umulig å vrake Fellaini nå

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Manchester United
  4. Aston Villa FC