Fotball

- Har opplevd fotballen på godt og vondt

Men Molde har så langt vart akkurat slik Thomas Kind Bendiksen hadde håpet på.

Thomas Kind Bendiksen har funnet seg godt til rette med nye lagkamerater i Molde. Foto: Bjørn Brunvoll

  • Thomas Rud

Campoamor (Rbnett): Thomas Kind Bendiksen (25) har opplevd fotballen på godt og vondt

Da gjennombruddet var nært i Glasgow Rangers ødela han kneet. Han har tapt cupfinale mot Ørjan Nyland og Hødd. Ned— og opprykk med Tromsø. Men MFK har til nå vært alt det Kind Bendiksen håpet på.

Den ydmyke midtbanespilleren fra Harstad har jobbet knallhardt for å bli best helt siden han var ti år gammel og så Maradona på video. Fokuset gikk fra lek og moro til målrettet trening.

Unggutten hadde også hørt historien om at Maradona trikset 1000 ganger som ti-åring. Harstad-væringen ville ikke være noe dårligere.

– Jeg var helt sjanseløs og klarte vel fire-fem selv, men treningsmentaliteten kom inn. Trening for utvikling, ikke bare fordi det var artig. Siden da har jeg kost meg med fotballen, men også jobbet målrettet for å lykkes, sier Thomas Kind Bendiksen til Romsdals Budstikke.

Drømmen oppfylt

Som 18-åring fikk han tilbudet de fleste andre norske tenåringer bare kan drømme om. Etter en landslagsturnering for gutter 17 sommeren 2007 hadde den skotske storklubben Glasgow Rangers fattet interesse for unggutten.

Ting gikk raskt etter at han hadde vært på et ukelangt treningsopphold i Skottland med klubben. Allerede 31. august samme år signerte han kontrakten som bandt ham til Rangers de neste tre årene.

Kind Bendiksen omtaler det som en drøm. Han vurderte ikke en gang ett sekund å takke nei. 18-åringen flyttet alene til den skotske storbyen, men klubben hadde samtidig signert en ung svenske, en latvier og en kypriot.

Godt miljø

Det føltes godt i starten.

– Det ble et veldig fint og sunt miljø der som gjorde at jeg trivdes godt fra dag én. Flotte kamerater fra Harstad kom også på besøk. Trivsel er viktig når man skal ta et sikt valg, fortsetter Bendiksen.

Han forteller at vinnermentaliteten satt i veggen. Det var noe helt annet enn det han var vant med fra tidligere.

– Den innstillingen var helt rå. Hvis man ikke var på stasjonen fikk man høre det, eller ble røsket rett av i kamper.

Skademareritt

Sommeren 2008 startet marerittet. Han ble tatt opp i A-stallen til Rangers, men litt over en uke seinere kom kneskaden. Den satt ham ute av spill de neste to og ett halvt årene. Han følte det var vanskelig i starten, men skryter av den skotske klubbens apparat som tok godt vare på ham gjennom hele skadeperioden.

– Måten klubben håndterte det på gjorde at det for min del ikke var vanskelig å komme igjennom. Jeg måtte trene hardt, men det var aldri noen tvil om at jeg skulle tilbake, og jeg er takknemlig for måten de håndterte det.

Bare innhopp

Kontraktsforslaget lå på bordet fra Rangers da han omsider var skadefri. Han fikk noen ganger plass i startelleveren og noen innhopp, men bestemte seg for å ta det vanskelige valget med å ta et steg tilbake i et forsøk på å restarte karrieren.

Det valget falt i 2011 på Tromsø, og midtbanespilleren er takknemlig for at klubben fra Nordens Paris ga ham sjansen. Med TIL kom han til cupfinalen i 2012, men tapte mot Hødd og nåværende MFK-keeper Ørjan Nyland.

2013-sesongen startet greit, men da Tromsø kom inn i Europaligaen på høsten ble kampbelastingen stor. Klubben rykket ned til 1. divisjon.

– Det var en fantastisk erfaring å spille i Europa, men det satte sitt preg på laget og slitasjen må ta en stor del av skylda for nedrykk, i tillegg til noen spillersalg. Det var kontraster som jeg aldri hadde opplevd. Vi var skuffet over en sjetteplass og fem poeng unna medalje på våren. Så spilte vi i Europaligaen før vi rykket ned.

Ny utfordring

Tromsø rykket rett opp igjen i fjor. Da var Kind Bendiksen imidlertid klar for nye utfordringer i MFK. De par første ukene har vært akkurat slik han håpet det skulle bli.

– Det er en profesjonell hverdag der alt legges til rette og hvor nivået er så høyt at man blir utfordret i det meste. Det var en slik utfordring jeg søkte. Spillergruppa er ydmyke og flotte folk og har vært enkel å komme inn i.

PS . Fra hotellet i Campoamor i Spania fulgte Thomas Kind Bendiksen spent med, via mobiltelefonen, utviklingen i Rangers' kamp mot Celtic i den skotske ligacupen – der Rangers tapte 0-2.

Les også

  1. Singh om Kind Bendiksen: - Vi vil få et bra samarbeid

  2. «Jeg er mer en trønder enn jeg er rosenborger»

  3. Skullerud avfeier Costa Rica-interesse

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21104134
2Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210134-13
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Thomas Kind Bendiksen