LSK vil kvitte seg med Erlandsen. Nå reagerer Trenerforeningen: - Det er et grep som Arne sterkt mislikte.

– Det må ligge noe annet bak dette, sier klubblegende.

Arne Erlandsens opphold i LSK nærmer seg slutten.

– Jeg er hovedtrener i Lillestrøm og forholder meg til det.

Det sier Arne Erlandsen.

Tidligere tirsdag sendte Lillestrøm ut en pressemelding der de bekreftet at de ønsker å kvitte seg med Erlandsen som trener. Klubben skriver på sitt nettsted at klubben har igangsatt en prosess for å avslutte arbeidsforholdet med hovedtreneren, bare to måneder etter at han skrev under på en ny avtale med LSK. Tirsdagens treningsøkt vil bli ledet av Arild Sundgot.

– Er du overrasket over at Lillestrøm skriver at de er i en prosess med å avslutte kontrakten?

– Alt som har med kommentarer rundt dette må du snakke med Teddy Moen om (daglig leder i Trenerforeningen, red. anm). Jeg bruker Teddy og Trenerforeningen til å hjelpe meg.

Skal møtes

Styreleder Morten Kokkim i Lillestrøm sier følgende om situasjonen:

– Jeg kan ikke si så mye mer. Vi skal ha et møte med Arne og hans rådgiver i den nærmeste fremtiden.

– Har han fått sparken eller har han ikke fått sparken?

– Han er ansatt i LSK fortsatt. Vi er i en prosess, sier Kokkim.

Dette skrev vi om Erlandsen posisjon i Lillestrøm tidligere:

Les også

Hevder spillerne har vendt seg mot Lillestrøm-treneren

Lillestrøm har slitt tungt denne sesongen. Laget ligger på 13. plass, bare to poeng over nedrykk.

Klubbhelt: Det må være mer enn resultatene

– Det må ligge noe annet bak dette. Det kan umulig være resultatene selv om man legger det som forklaring. De skiller seg ikke så mye fra i fjor, sier tidligere LSK-helt Ivar Hoff.

Hoff er undrende til nyheten om at Lillestrøm vil avslutte trenerkontrakten med Erlandsen.

– Han skrev ny kontrakt for to måneder siden. Da hadde ikke Lillestrøm slått Brann og tatt seg videre til cupen. Det har de nå, sier Hoff.

Ivar Hoff synes det er merkelig at Arne Erlandsen nå er ferdig.

Han har skrevet leserinnlegg i lokalavisen på Romerike sammen med to andre klubbsupportere Gunnar Falkum og Finn Bjerk. Det skjedde da han leste at Erlandsen ikke lenger hadde tillit hos spillere og ledere.

– Vi syntes det var ullent, når ingen vil stå frem. Noe må ha skjedd, sier Hoff, som nevner styremøtet i klubben mandag kveld, der avgjørelsen om Erlandsens avskjed ble fattet.

Lokalavis: Har mistet tilliten i spillergruppen

58-år gamle Erlandsen ble hentet inn som LSK-trener i 2016. Da reddet han klubben fra nedrykk, og forrige sesong styrte han kanarifuglene til cuptittel etter 3-2-seier mot Sarpsborg i cupfinalen.

Erlandsen har i utgangspunktet kontrakt ut 2019. Han skrev under på en ny avtale så sent som i april. Dette er 58-åringens fjerde periode i klubben. Fra før har han to som spiller, samt én som trener.

Mandag skrev lokalavisen Romerikes Blad om at Erlandsen hadde mistet tillit i garderoben. De skrev også at Lillestrøm hadde et ekstraordinært styremøte mandag kveld.

Morten Svesengen, sportssjef i Romerikes Blad sier:

– Jeg hadde blitt mer overrasket dersom det ikke hadde skjedd noe, sier han.

Svesengen forteller at Erlandsen har mistet tillit, og det er ikke bare hos spillere og ledere:

– Det er også i hans støtteapparat, teamet som er nærmest ham. Det har bygget seg opp over tid, men spesielt de siste par månedene.

Trenerforeningen: – Uheldig

Teddy Moen sier dette om prosessen rundt Erlandsen.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg syntes det var uheldig å instruere Arne Erlandsen til ikke å skulle lede treningen tirsdag. Det er et grep som Arne sterkt mislikte. Det er det han er ansatt for å gjøre. Men han må samtidig forholde seg til arbeidsgiver. Det har endel med styringsretten å gjøre, sier Moen.

Trenerforeningen er en interesseorganisasjon for over 3000 fotballtrenere i Norge og i utlandet.

Moen mener at det er innlysende hvem Arne Erlandsen er, en mann som har spilt i klubben siden slutten på 970-tallet, vært trener i tre ulike perioder og bor på Lillestrøm.

– Han er en helstøpt trener, det er ingen som ikke vet hva han står for. Han har en velkjent lederstil og tydelig oppfatning av hvordan fotball skal spilles. Av og til avstedkommer det litt ulike oppfatninger om ham.

– Det sies at han mistet garderoben?

– Det er et begrep når graden av mistillit blir større enn graden av tillit, og påvirket av prosesser som har foregått internt og eksternt. En treners tillit og autoritet er avhengig av hvordan det oppfattes. Hvis det legitimerer at det er greit at vi må ha en ny trener, svekker det autoriteten til treneren.

– Hva er neste skritt nå?

- Onsdag vil det bli gjennomført et drøftelsesmøte, der vår advokat Claude A. Lenth skal være til stede.

Lederen av Trenerforeningen minner om at Arne Erlandsen er et vanlig menneske som blir påvirket av det som skjer.

– Han må kjenne at han har et godt apparat i ryggen, og derfor skal vi støtte ham.

– Dette blir vel et pengespørsmål siden han har kontrakt til 2019?

– Hvis det er slik at klubben ønsker å si opp Arne, må vi finne ut hva oppsigelsen går ut på, hvis den kommer. Så lenge Arne er hovedtrener i Lillestrøm, så er han det.