Fotball

Sandnes inn på AaFK-laget

Robert Sandnes erstatter Jørgen Hatlehol som venstre kant mot Notodden.

Aalesund med Robert Sandnes fra start får besøk av Notodden.
  • Sveinung Nedregotten

Jørgen Hatlehol har vært fast inventar i startoppstillingen til Lars Bohinen denne sesongen, og ble sogar belønnet med ny AaFK-kontrakt tidligere denne uken.

Men Hatlehol har kanskje sett litt sliten ut i de siste kampene, og spesielt de offensive bidragene har vært færre og dårligere enn tidligere i sesongen.

  1. Les også

    Som 18-åring ble «amatøren» Torbjørn proff i England. Nå vil han være med på å lede AaFK til opprykk.

  2. Les også

    Sandneskeeperen spiller for sin fremtid som profesjonell

Ventet på sjansen

Dermed er det kanskje greit at Hatlehol hviles fra start og at anvendelige Robert Sandnes får sjansen i hans sted på venstre kant. Sandnes, som har fått skryt for sine holdninger av trener Bohinen, har kommet mye inn som innbytter i årets sesong, men har ikke startet en kamp siden AaFK slo Kongsvinger 28. april.

Med Sandnes får AaFK en annen type spiller på venstrekanten. Sandnes er nemlig venstrebeint, mens Hatlehol er klart best med høyre. Ellers stiller AaFK med samme mannskap som slo Sandnes Ulf 2–1 forrige helg.

Gode spisser

Notodden rykket opp fra 2. divisjon i fjor høst, og har så langt greid seg bra i Obos-ligaen. Laget fra Telemark ligger på 10. plass på tabellen med 17 poeng. Notodden er i grei form (2-1-2 på de fem siste kampene), men tapte 1–2 hjemme for Kongsvinger i siste seriekamp.

Notodden stiller med de samme 11 som tapte forrige helg. Verdt å passe på for AaFK er spissene Erik Midtgarden (åtte mål) og Erlend Hustad (seks mål), som har scoret 14 av Notoddens 17 mål så langt i år.

Dagens lagoppstillinger:

AaFK (3-5-2): Andreas Lie – Kaj Ramsteijn, Sonni Nattestad, Oddbjørn Lie – Adam Arnarson, Aron Thrandarson, Fredrik Carlsen, Erikson Spinola Lima, Robert Sandnes – Holmbert Fridjonsson, Torbjørn Agdestein.

Benken: Omenås, Gueye, Fet, Hatlehol, Mork Breivik, Solnørdal, Fylling.

Notodden: (4-3-3): Jonatan Johansson, Even Parkstad, Michael Ledger, Steffen Jenssen, Jonathan Asp – Henrik Gustavsen, Martin Holmen, Filipe Ferreira – Erik Midtgarden, Erlend Hustad, Martin Brekke

Innbyttere: Vasby, Stoof, Strange, Robson, Tøsse, Hoven, Mbedule

Les mer om

  1. Aalesunds FK