11 strake seire for Real Madrid

Cristiano Ronaldo og Real Madrid er i praktform.

Cristiano Ronaldo kom igjen på scoringslisten mot Granada.
  • 100% Sport

Cristiano Ronaldo brukte halvannet minutt på å sende Real Madrid i føringen mot Granada lørdag. Til slutt vant de hvitkledde 4-0 i det som var lagets ellevte strake seier i ulike turneringer.

Carlo Ancelottis mannskap er i praktform. Mot svakt plasserte Granada tok det under to minutter før Ronaldo sendte Real Madrid i føringen. Det var hans 17. mål så langt i sesongen.

– Dette Real Madrid-laget har vokst etter å ha vunnet to trofeer forrige sesong, og vi ønsker å fortsette på den måten. Nå får vi resultatene, og spillerne som har kommet inn er vel så gode som de som dro, mener kaptein Iker Casillas.

Best siden van Nistelrooy

Den forrige spilleren som hadde samme antall scoringer etter ti kamper ut i sesongen blant de europeiske toppligaene, var Ruud van Nistelrooy i 99/00. Da hadde han funnet nettmaskene 18 ganger for nederlandske PSV Eindhoven.

En halvtime ut i omgangen ville også James Rodríguez notere seg i målprotokollen. Med en vanvittig scoring fra hjørnet av 16-meteren gikk oppgaven for Granada fra vanskelig til umulig.

Men for et lag som nesten har scoret fire mål i snitt per kamp denne sesongen, var det ikke aktuelt å hale i land en komfortabel 2-0-seier. Før dommeren blåste av kampen økte Karim Benzema og Rodriguez til 4-0, som også ble sluttresultatet.

Carlo Ancelotti har etter hvert blitt en rutinert mann i treneryrket, men aldri før har han klart å vinne elleve kamper på rad slik Real Madrid har gjort nå.

Til tross for seiersrekken kan de ligge nede på tredjeplass etter serierunden om Barcelona og Sevilla vinner sine kamper mot henholdsvis Celta Vigo og Athletic Bilbao.

Byrivalen vant

Også byrival Atlético Madrid kunne juble for fire scoringer og tre poeng lørdag. Hjemme mot Córdoba gikk laget til pause med 1-0-ledelse. Målet kom da et skudd fra Antoine Griezmann gikk via Córdobas Luso og i mål. Skuddet hadde trolig gått utenfor, slik at målet nok blir regnet som et selvmål.

Etter pause utlignet Nabil Ghilas for gjestene, før Griezmann igjen var på farten. 2-1-målet blir definitivt stående som hans mål.

Deretter styrte de regjerende mesterne inn til en grei hjemmeseier. Mario Mandzukic og Raul Garcia pyntet på resultatet, før Ghilas scoret igjen og reduserte til 2-4 for Córdoba like før slutt. (©NTB)