Fotball

Måtte holdes igjen av egen klubb

Han drømte om comeback mot Celtic. Men Fredrik Gulbrandsens første kamp på ni måneder blir mot Sogndal på onsdag.

TILBAKE PÅ BANEN: Fredrik Gulbrandsens korsbånd røk 14. februar. Onsdag er han med ute på banen igjen når Sogndal kommer til Aker stadion for å møte Molde i treningskamp.
 • Trond Hustad
  Rbnett

Da har det gått ganske nøyaktig ni måneder siden korsbåndet røk i treningskampen borte mot Midtjylland. Uhellet 14. februar har satt ett av Moldes beste angrepsvåpen på sidelinja hele denne sesongen.

– Det føles bra å være tilbake, jeg har ventet lenge på denne dagen, sier MFK-spissen.

Store smerter

De første ukene etter operasjonen var et smertehelvete. Gulbrandsen mistet ni kilo mens han lå på sofaen og deppet. De neste åtte månedene har handlet om knallhard og systematisert trening, og sunt kosthold. 23-åringen selv tror han kommer tilbake som en bedre fotballspiller enn noen gang.

– Jeg synes at kneet er veldig stabilt nå. Jeg har egentlig brukt god tid og ikke tatt noen sjanser. Det er snart ni måneder siden jeg opererte, det er godt innafor vanlig opptreningstid etter en rein korsbåndskade.

– Du satte noen personlige mål om å spille tidligere i høst?

– Ja, jeg hadde et håp om at jeg kunne spille mot Celtic, og at jeg skulle teste meg i en 2. divisjonskamp først. Men jeg skjønte tidlig at det ikke kom til å gå slik.

– Har klubben holdt deg igjen for å unngå nye skader?

– For å være ærlig så har jeg vært ganske utålmodig og prøvd å «pushe» dette litt fram i tid. Det er fysioterapeutene og trenerne som har tatt avgjørelsene. Nå ser jeg at det var lurt å ta seg litt bedre tid, og jeg er glad for at vi ventet ekstra lenge. Det viktigste er jo at vi minimerer risikoen for en ny skade, slik at jeg kan komme tilbake som en enda bedre spiller neste sesong, sier han.

Sogndal onsdag

Klubbens sterke resultater den siste tida har faktisk gjort det enklere for Gulbrandsen å sitte og se på.

– Laget har gjort det veldig bra og gutta har ikke trengt hjelp. Derfor har det ikke vært noe stress for meg å være på tribunen. Jeg har selvfølgelig hatt veldig lyst til å spille, men innser at det beste er å tenke på resten av karrieren. Det er mange år igjen med fotball, sier han.

Molde møter Sogndal i treningskamp på Aker stadion onsdag klokka 14. Da blir det et etterlengtet comeback.

– Planen er at jeg skal være med der, men jeg har ikke snakket med Ole Gunnar (Solskjær) eller fysioene om hvor lenge jeg får spille. Jeg får kjenne litt på hvordan det går og ta det derfra. Det går veldig bra på trening og formen blir bedre for hver dag.

Droppet ferien

Gulbrandsen tok bare et par feriedager hjemme på Lillestrøm denne uka. Så dro han til Molde for å trene med andrelaget.

– Jeg har jo ikke lyst til å ha fri nå. Og jeg er glad det blir kort juleferie, så jeg får spille mest mulig fotball. Jeg håper jeg kan være med som en joker i kampene mot Fenerbahce og Ajax. Jeg har mye energi som kan brukes når motstanderen begynner å bli sliten, sier han.

Les også

 1. Febersyk Forren vurderte å droppe Ungarn-kampen

 2. Forren: - Kommer vi til EM, kan sesongen være så lang den bare vil

 3. Thioune takket nei til Viking

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodoe/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Fredrik Gulbrandsen