Norges debutant ble hyllet av Australias trener: – Vi fikk problemer hver gang

– Utrolig hyggelig at han sier det, sier Kristoffer Ajer.

Kristoffer Ajer spilte sin første A-landskamp for Norge. Etterpå fikk han mye ros.

ULLEVAAL STADION: Norge startet de nye landslagsåret på beste vis mot VM-klare Australia. Samtidig fikk Kristoffer Ajer sin debut i rødt på Ullevaal.

Den høyreiste midtstopperen er bare 19 år, men det vanket likevel mye ros etter kampen.

– Han spilte godt og modent, og er utrolig voksen for alderen. Han tok plass, dirigerte og spilte som om han aldri hadde gjort noe annet, skrøt midtstoppermakker Tore Reginiussen, som er 12 år eldre enn kollegaen.

Det var ikke bare lagkameratene som lot seg imponere av Celtic-forsvareren.

– Vi fikk problemer hver eneste gang nummer tre tok med seg ballen fremover. Spillerne burde skjønt at de måtte ta ham ut, sa Australias trener, Bert van Marwijk etter det sure tapet.

Så la han til at han i pausen måtte be spillerne ta grep.

Det er en tilbakemelding debutanten setter stor pris på.

– Det er utrolig hyggelig at han sier det. Jeg prøvde å ta med meg ballen mye fremover. I begynnelsen lå de veldig tett på meg, men etter hvert i første omgang sprakk de veldig opp og det ble enklere utover i kampen. Det var veldig enkelt å ta med seg ballen og fine posisjoner å finne medspillere i, sier Ajer selv.

Overbeviste billettkontoret

For 19-åringen var det stas at så godt som hele familien var på plass på nasjonalarenaen. Før kampen hadde han sikret seg 29 billetter som han delte ut.

På tribunen satt ikke bare én og to familiemedlemmer, men en hel delegasjon på størrelse med en bruttotropp.

– Jeg klarte å kare til meg 29 billetter i dag, så jeg hadde en hel langside med Vassbakk/Ajer-folk, sa en glad Ajer etter kampslutt.

Det er vanlig at spillerne får en håndfull billetter som de kan gi til sine nærmeste, men Ajer hadde slektninger fra fjernt og nært som ville se hans første kamp på seniorlandslaget. Debutsettingen gjorde at han fikk overbevist billettkontoret på Ullevaal om å gi ut langt flere billetter enn vanlig.

– De stusset litt da jeg ba om 29 billetter, men jeg klarte å snakke meg til at det var min første kamp og alt mulig, så de fikset det. Jeg tror ikke de kunne gitt ut flere, gliste han.

Bert van Marwijk var naturligvis veldig lite fornøyd med det han fikk se av sitt eget lag på Ullevaal.

Spår en stor fremtid for Ajer

Den tidligere midtbanespilleren får mye ros for den offensive delen av spillet på klubblaget. Nå har han også tatt det med seg på A-landslaget.

– Han har en dimensjon der, han liker å utfordre og skape overtall. Det er en viktig egenskap som stopper. Han er også solid i de defensive duellene, roser Reginiussen igjen.

Han mener Ajer vil bli en stor spiller for Norge.

– Han har en fremtid som er så lys at man må ta på seg solbriller, som Ivar Morten Normark sa en gang, smiler Reginiussen.

Tore Reginiussen var veldig fornøyd med sin nye makker mot Australia.

Ajer vil bli enda bedre

Til tross for den store anledningen var han mindre nervøs enn han så for seg på forhånd.

– Jeg vet at jeg er veldig ung og spilte min første kamp i dag. Det blir forhåpentligvis mange kamper fremover, jeg må bare utvikle meg videre. Jeg har lyst til å bli en mye bedre spiller enn jeg er nå.

– Hvilke instrukser fikk du av Lagerbäck før kampen?

– Han ga instrukser til meg som til alle andre. Jeg skulle gå ut og bidra positivt med mine ferdigheter, slippe meg løs og være solid defensivt. Det er veldig enkelt når jeg spilte med en slik makker som jeg gjorde i dag, sier Ajer, og sender dermed rosen fra Reginiussen i retur.