Fotball

Komimål ga ny Liverpool-nedtur

<p>Nicklas Bendtner matchvinner for Sunderland.</p>

Sunderland's Nicklas Bendtner (R) shoots to score against Liverpool during their English Premier League soccer match in Sunderland, northern England March 10, 2012. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS
  • Mads Bøyum

SUNDERLAND — LIVERPOOL 1-0:

Ok, lørdagens avgjørende scoring på Stadium of Light kunne kanskje ikke måle seg med det berømte badeballmålet i tilsvarende oppgjør i 2009, men det hadde likevel et komisk skjær over seg. Ballens rute var slik: I stolpen, deretter bakhodet til Pepe Reina, så stolpen igjen, før Nicklas Bendtners fot satte den løse ballen i mål.

Resultatet gjør at Liverpool bare har vunnet én av sine syv siste ligakamper. Bare ligacuptriumfen for to uker siden har varmet den røde delen av Merseyside den siste tiden.

- Jeg syntes ikke det var noen god fotballkamp. Det vil nok ikke være frustrerende for Sunderlands supporter, siden de vant, mente Kenny Dalglish ifølge Sky Sports.

— De var litt heldige med måten de scoret på, og det var forskjellen på lagene. Men vi kom aldri skikkelig nær en utligning, innrømmet skotten.

- Vi måtte gjøre mange forandringer på laget i dag, men vi viste fenomenal innsats og vilje. Det var høydepunktet for meg, sa Sunderland-manager Martin O'Neill.

Kjedelig før pause

Liverpool stilte med Steven Gerrard og Andy Carroll på benken, og urutinerte Sebastián Coates ble foretrukket fremfor 12 år eldre Jamie Carragher i midtforsvaret. De for anledningen helsvarte burde slå Sunderland for å holde liv i sitt tynne fjerdeplasshåp, men det viste at den oppgaven ikke ville bli så enkel.

Liverpool var nemlig svært blodfattige. En tid var den eneste trøsten at Sunderland var nesten like lite på hugget, men da det kom til stykket, var Martin O'Neills menn et lite hakk vassere.

I det hele tatt var det en førsteomgang med svært få sjanser, og noen sentral plass i fotballhistorien vil de første 45 på Stadium of Light aldri få. Lagene gikk i garderoben på 0-0. Selvsagt.

Bendtner matchvinner

I annenomgang ble det i alle fall scoret mål. Og det var altså danske Nicklas Bendtner som vekket liv i oppgjøret. Et skudd fra Fraizer Campbell gikk i stolpen, traff keeper Pepe Reina i bakhodet, spratt tilbake i stolpen - og i beina til Bendtner som begravde ballen i nettet.

Tre minutter på overtid kom Liverpools største mulighet, da Steven Gerrard rakk en ball ved dødlinjen, og fikk løftet den inn foran mål. Dirk Kuyt lyktes ikke med å få headet innlegget mot mål.

Flere mål ble det ikke, i en kamp som vil glemmes fort av de fleste.

Les også

  1. Pengesterk klubb går for Suarez og Higuain

  2. Fowler håper på Blackpool-kontrakt

  3. Drogba avgjorde med sin scoring nummer 100 i PL

  4. Spurs tapte sin tredje kamp på rad

  5. QPR tapte etter grov dommertabbe

  6. Fulham tapte på overtid

Les mer om

  1. Engelsk fotball