Fotball

Tromsøs ukjente stoppertalent

Kristoffer Hay (16) fra Tromsø har allerede debutert for A-laget til Hønefoss.

 • Tobis Stein Eilertsen

HØNEFOSS/TROMSØ: Hønefoss sliter i 1.-divisjon og ligger nest sist på tabellen med kun 12 poeng på sesongens 15 første kamper med seks poeng opp til Fredrikstad på trygg grunn.

Men i A-stallen har de en midtstopper som måler 194 centimeter på strømeplesten, fra Tromsø, som allerede har debutert for A-laget i år: Kristoffer Hay (16).

– Stort sett hele familien min er fra Tromsø. Jeg er født og oppvokst i Tromsø, men vi flyttet til Hønefoss da jeg var seks år gammel, forteller Kristoffer Hay til iTromsø.

Spilte i cupseier

22. april i år fikk Hay, som er sønn til håndballegende Geir Hay og broren til tidligere Bravo-spiller og -trener Thomas Hay, debuten borte mot Hallingdal i 1. runde i cupen (4-1-seier red.anm.)

16-åringen som fyller 17 år 28. august i år, spilte også hele kampen da Hønefoss tok en meget sterk 2-1-seier borte på Fosshaugane Campus mot Sogndal i 3. runde i cupen 3. juni, men har så langt ikke debutert i 1.-divisjon.

– Målet mitt for sesongen er å debutere i 1.-divisjon. Jeg skjønner at mest rutinerte spiller i en slik situasjon vi er i nå, sier Kristoffer Hay.

Les også

Magne Hoseth med foreløpig nei til Kristiansund

Trives i Hønefoss

16-åringen som går på idrettslinjen på Ringerike videregående skole har ikke A-lagskontrakt, men trener fast med A-laget til Hønefoss.

– Det er utrolig givende, sier 16-åringen, som primært spiller midtstopper, men også kan bekle en backposisjon og en defensiv midtbanerolle.

Selv om han kommer fra en håndballfamilie, er det på fotballbanen at Tromsø-gutten har sine største ambisjoner.

– Vi får se hva fremtiden bringer. Jeg har som mål å spille i utlandet og i Premier League en dag, sier Kristoffer Hay.

Han lærer mye av en annen tidligere TIL-spiller, Thomas Braaten (28), som i mange år spilte i Bodø/Glimt og for tiden er kaptein for Hønefoss.

– Thomas er utrolig dyktig spiller og leder i gruppa. Han tar godt imot alle og er veldig behagelig å spille ved siden av som stopper siden han er veldig flink å dirigere, sier stoppertalentet fra Tromsø.

Men noen retur til Tromsø blir det neppe med det første for Hay.

– Jeg trives veldig godt i Hønefoss og har ikke tenkt på å flytte tilbake, men jeg har ikke vært i Tromsø på mange år, så det er nok på tide med et besøk snart, sier Hay.

 1. Les også

  Bare én på Brann trekkes frem av de 16 kapteinene

 2. Les også

  Spisskrise i Viking? Hvilken spisskrise?

 3. Les også

  Det har skjedd Rosenborg kun én gang på 28 år

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5