Fotball

Lukaku ble tomålshelt mot sin tidligere klubb

Everton snudde kampen i festfyrverkeri av en andreomgang.

STRAFFET SIN TIDLIGERE KLUBB: Romelu Lukaku ble tomålshelt for Everton mot West Bromwich.

WEST BROMWICH ALBION — EVERTON 2-3

Everton var i trøbbel borte mot West Brom mandag. Men anført av en ustoppelig Romelu Lukaku vendte de blå for første gang siden 1994 0-2 til seier (3-2).

Den gangen berget Everton plassen i Premier League med 3-2 mot Wimbledon. På bortebane hadde ikke Goodison Park-laget klart å snu 0-2 til seier siden 4-3 mot Ipswich i 1985, melder BBC. Everton har ikke tapt en mandagskamp siden november 2008 (16 kamper).

– Førsteomgangen var ikke særlig god, men manageren vekket oss i pausen. Og de rutinerte spillerne ga klar beskjed. Et mål var alt som skulle til for å få oss tilbake i kampen igjen. Jeg visste det første målet ville bli viktig. Da visste jeg at vi kunne kampen, sa tomålsscorer Lukaku.

Mot det beste forsvaret

Manager Roberto Martínez var lettet etter at Everton slo tilbake.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv. Det ville vært lett å miste konsentrasjonen, men vi scoret tre mål mot det laget som har best defensiv struktur i Premier League. Alle trepoengere føles godt, men dette var ekstra godt, strålte Everton-manageren.

Saido Berahino, som er tilbake på WBA-laget etter sin krangel etter overgangsnekten i sommer, ga hjemmelaget ledelsen like før pause. Everton-forsvarer Ramiro Funes Mori ga helt umotivert bort ballen, og vertene nærmest løp inn ledermålet. Målet var det første Everton har sluppet inn på bortebane i høst.

Servitør Deulofeu

Craig Dawson headet inn 2-0 etter en fin corner fra Chris Brunt etter 54 minutter. Så satte Everton i gang vendingen. Minuttet etter Dawsons scoring kunne Romelu Lukaku, som har en fortid i WBA, nikke inn reduseringen etter et vakkert innlegg fra Gerard Deulofeu.

TILBAKE I KAMPEN: Romelu Lukaku reduserte for Everton etter pause.

– Deres første mål drepte oss. Vi skulle håndtert det bedre. De to andre målene var billige. Det var offside på deres andre mål, en dårlig avgjørelse. Veldig, veldig skuffende, for etter 2-0 skapte vi flere gode sjanser. Men vi sluknet, og da straffer Everton deg, sa WBA-manager Tony Pulis. Han hadde aldri tapt en kamp i Premier League hvor et av hans lag har ledet med to mål.Deretter sto Lukaku for forspillet da Arouna Koné i mistenkt offsideposisjon satte inn 2-2 enkelt alene med keeper. Lukakus festaften var ikke over. Seks minutter før slutt ble han igjen servert av Deulofeu og kunne kjempe inn vinnermålet.

Rickie Lambert, som ikke har scoret siden i januar, burde utlignet like etter, men skjøt svakt utenfor.

(©NTB)

Les også

 1. Mourinho: - Jeg er bekymret

 2. To Championship-klubber sparket manageren

 3. Morgan vil selge Wolverhampton

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. West Bromwich Albion FC
 4. Everton FC
 5. Romelu Lukaku