Fotball

TUIL enig med tidligere Glimt-spiller

Anders Karlsen seiler opp som Sandnes Ulf-aktuelle Tomas Kristoffersens erstatter i TUIL.

Anders Karlsen (til høyre) er enig med TUIL om ny avtale.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Kristoffersen er denne uka hos 1.-divisjonsklubben Sandnes Ulf. Som iTromsø omtalte tirsdag taler mye for at det blir en overgang til vestlandsklubben for midtbanespilleren.

Skulle en overgang bli en realitet vil TUIL ikke måte lete langt for å finne en erstatter. Anders Karlsen kom fra Bodø/Glimt i sommer, og fikk en god del spilletid.

Les også

TUIL-profil på vei til ambisiøs vestlandsklubb – kan få gammel storscorer som trener

Unik erfaring

Nå er han muntlig enig med TUIL, og mangler stort sett bare underskriften for å fortsette i klubben også i 2017.

– Dersom Tomas Kristoffersen går til en annen klubb er det ikke sikkert at vi må hente inn spillere utenfra. Anders Karlsen spilte mye i fjor høst, og vi har i tillegg en Mathias Johnsen og Vetle Vinje som holder godt nivå, sier hovedtrener Gaute Helstrup til iTromsø.

– Nå skal vi få signaturen til Anders før vi føler oss helt trygg, men Anders bidro veldig etter at han kom fra Glimt, og ser sulten og motivert ut. Han er en spiller med en erfaring få eller ingen av de i stallen har, sier Helstrup.

– Jeg har ikke skrevet under enda, men vi er så å si enig. Roger Ness (daglig leder red. anm.) har nok av baller i lufta, men det kan fort være at jeg skriver under i løpet av uka, sier Karlsen til iTromsø.

Les også

Høgli hjem til København uten kontrakt: – Vi har litt igjen

Jusstudent

Karlsen var innpå i ni eliteseriekamper for Glimt i 2016 før han i sommer flyttet til Tromsø for å studere jus. Den gangen var det usikkert om han ville spille fotball i tillegg til studiene, og signerte derfor kontrakt bare ut sesongen.

– Anders har gått en runde med seg selv, og klarer å finne tiden til fotball. Han er veldig glad i å trene, så han hadde trent uansett om han hadde spilt fotball eller ikke, sier Helstrup til iTromsø.

– Det krever litt i hverdagen at jeg fortsetter, men jeg ser veldig positivt på sesongen som kommer i 1.-divisjon. Å slippe fotballen helt er vanskelig, sier Karlsen til iTromsø.

Han sier følgende om å bli en erstatter for Tomas Kristoffersen som defensiv midtbanespiller hos TUIL.

– Jeg håper jeg kan bidra, og kan også spille stopper. Selv om det er midtbane jeg er mest komfortabel som, sier Karlsen.

Les også

TUIL i dialog med tidligere finsk landslagskeeper

Glimt-besøk i mai

7. mai venter Glimt på TUIL Arena for Karlsen og TUIL.

– Det blir spesielt å spille mot Glimt. Jeg var i sommer sikker på at de hadde berget plassen, men tror de får en kjapp retur til Eliteserien for dem. Men jeg husker godt at jeg ikke likte å komme til Tromsdalen å spille da jeg var Gllimt-spiller. Forhåpentlig fortsetter det på samme måte i sommer, sier Karlsen.

Helstrup poengterer at klubben ikke har gitt opp å beholde Kristoffersen, og vil aller helst sende han videre til et lag på høyere nivå enn det TUIL er.

– Vi har nok gode midtbanespillere uten Tomas, men samtidig var han en nøkkelspiller i fjor og vi ønsker å beholde han videre. Drar han er vi nødt til å bygge opp noen nye relasjoner, sier Helstrup.

Les mer om

  1. Tromsø
  2. Bodø/Glimt
  3. Bodø
  4. Sandnes Ulf