Fotball

Bodø/Glimt lekte seg til tabelltopp da de knuste Vålerenga

Bodø/Glimt feide Vålerenga av banen, vant 4–0 på Aspmyra og inntok tabelltoppen i Eliteserien mandag.

 • NTB

Bodø/Glimt-Vålerenga 4–0

Det var klasseforskjell på lagene i kampen som avsluttet den 19. serierunden. I det omvendte oppgjøret i Oslo vant Vålerenga 6-0, men mandag var Glimt ute etter revansje og tabelltoppen på eget gress. De fikk begge deler.

– Jeg er strålende fornøyd med det vi gjør og det vi presterer. Vi kommer tilbake der vi var på starten av sesongen, vi presser høyt, vi er fokuserte og gjør det vi skal. Så jeg er veldig fornøyd i dag, sa målscorer Håkon Evjen til Eurosport.

Les også

Bamba: – Jeg er veldig lei meg

Håkon Evjen (nummer to fra høyre) blir gratulert av lagkameratene etter sin 2–0-scoring. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Deila langt nede

Langt mer laber var stemningen i Vålerenga-leiren.

– Først og fremst tapte vi mot et godt fotballag. De er meget gode, og de straffer oss så fort vi gjør feil, sa VIF-trener Ronny Deila til Eurosport etter kampen.

– Men samtidig så er ikke vi i nærheten av det nivået vi har vært på, og det er litt trist å se på når man ser lite selvtillit. Man ser ganske mye usikkerhet utpå der, og når man har en motstander som er såpass gode i sitt offensive spill og er flinke til å utnytte våre feil, så blir det stygt, fortsatte en skuffet VIF-trener.

Da hadde han sett et VIF-forsvar som ikke hang med et Bodø/Glimt-lag som angrep med mange mann, stor fart og til tider kirurgisk presisjon. Kun sjansesløseri og en god 18-åring i gjestenes mål sørget for at Glimt kun ledet med ett mål halvveis inn i kampen.

Men VIF-keeper Kristoffer Klaesson må også ta på seg sin del av skylden da hjemmelaget tok ledelsen etter ti minutters spill. Klaesson var slepphendt på langskuddet til Håkon Evjen, og returen falt ned foran beina til Ulrik Saltnes, som ikke lot seg be to ganger. 26-åringen sendte ballen i en pen bue over Klaesson.

Bodø/Glimts Ulrik Saltnes blir gratulert etter 1–0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Vålerenga på Aspmyra stadion mandag kveld. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Fortsatte råkjøret

Bodø/Glimt hadde de fleste og største sjansene i første omgang og burde ha doblet ledelsen like før halvtimen. Helt upresset headet Philip Zinckernagel utenfor fra kort hold og Vålerenga kunne puste lettet ut ved den anledningen.

VIF spilte seg mer med i kampen mot slutten av omgangen, men etter pause fortsatte Bodø/Glimt råkjøret mot gjestenes mål. Annen omgang var knapt minuttet gammelt da Amor Layouni misbrukte en av flere store sjanser, da han skjøt utenfor fra innenfor sekstenmeteren.

Ti minutter etter hvilen banket Håkon Evjen inn 2–0 etter at Erlend Dahl Reitan gikk seg fast inne i VIF-boksen. Reitan fikk sendt ballen til Evjen, som kontant satte ballen i nettet. Minuttet tidligere hadde samme Evjen prikket ballen i tverrliggeren over Klaesson.

Les også

Haugesunds Wadji utestenges i 14 måneder etter positiv dopingprøve

Mønsterangrep

3–0 kom kun tre minutter senere da Aron Dønnum, som scoret to av VIF-målene i det omvendte oppgjøret, tegnet seg på scoringslisten. VIF-spilleren satte ballen bak egen keeper etter en corner fra Layouni.

Tyve minutter før full tid satte Ole Amund Sveen inn kampen fjerde og siste mål etter et mønsterangrep. Philip Zinckernagel løp seg fri på venstre, trakk seg inn i boksen før han la en nydelig pasning over VIF-forsvaret. Alene foran mål headet Sveen enkelt inn 4–0.

Fire minutter før full tid var VIF nær ved å få et trøstemål, men Felix Myhres skudd strøk feil side av stolperoten. Da dommeren blåste av kampen var det ikke noe å si på at alle poengene ble igjen på Aspmyra. Bodø/Glimt gikk av som serieledere, mens VIF ligger som nummer seks på tabellen.

Neste runde tar Bodø/Glimt turen til Skien for å møte Odd, mens Vålerenga tar imot Rosenborg.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Bodø/Glimt
 2. Vålerenga Fotball
 3. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Kontroversiell scoring da Bodø/Glimt hedret Berg med seier i toppkampen

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Har scoret ti mål på én uke: Vålerenga med ny målfest

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Bodø/Glimt nærmer seg Molde etter ny seier

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Her går det fullstendig galt for Ranheim-keeperen i stortap

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Nytt tap for Viking - har gått seks kamper uten seier

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Bodø/Glimt smadret bunnlag: Åtte forrykende minutter avgjorde