Fotball

Brann svarte på kritikken. Vant komfortabelt mot LSK uten Bamba

Brann leverte effektiv fotball og kunne reise hjem med 3-1 mot Lillestrøm på Åråsen.

Ruben Yttergård Jenssen jubler for Branns 2-1-scoring i borteseieren mot Lillestrøm søndag.
  • NTB

Lillestrøm - Brann 1–3

Det ble en fartsfylt seanse på Lillestrøm, med Brann som det mest effektive laget. Lillestrøm hang tidvis med, men skuffet hjemmefansen da de ikke klarte å svare opp bergenserne.

Brann måtte klare seg uten Daouda Bamba, som er utestengt i fire kamper etter å ha brukt albuen mot Simen Wangberg mot Tromsø sist helg.

Brann tok ledelsen allerede etter 13 minutter ved Petter Strand. Lillestrøm svarte ni minutter senere da Simen Rafn satte innlegget fra Simen Kind Mikalsen nede i venstre hjørnet

Les også

Ble Viking-helten – reddet poeng etter vanvittig innhopp

Keeper fikk klønete gult kort

Derfra og ut var det mest Brann. I det 34. minuttet klarte ikke Lillestrøms keeper Marko Maric å holde innlegget fra Ruben Kristiansen fra venstrekanten, og Ruben Yttergård Jensen kunne putte på til 2-1.

Den samme Maric laget for øvrig ordentlig krøll like etterpå, da han fikk gult kort etter å ha måttet ta ballen med hendene i et forsøk på å klarere utenfor egen 16-meter.

Les også

Gauseth raste mot dommeren: Gikk amok på TV da Molde slapp unna straffespark

Passerte Rosenborg

Brann fortatte med gode forsøk på venstrekanten, og seks minutter ut i 2. omgang skar Gili Rolantsson inn i feltet og satte ballen knallhardt i mål via Maric.

Minuttet senere ble Lillestrøm trolig snytt for redusering da dommeren blåste for offside etter at Arnór Smárason hadde satt ballen i mål.

Brann holdt unna for et par gode Lillestrøm-tilløp og kunne reise hjem til Bergen med full pott. Med det klatret de røde til fjerdeplass på tabellen og passerte Rosenborg, som har en kamp mindre spilt. RBK møter Vålerenga senere søndag kveld.