Fotball

Horneland gjør flere endringer: Stortalent debuterer fra start

Edvard Sandvik Tagseth fikk sin debut for Rosenborg da han kom innpå mot PSV på torsdag. Søndag starter han mot FK Haugesund.

Eirik Horneland gjør flere bytter på RBK-laget som torsdag fikk juling av PSV.

  • Vegard Bjelland

HAUGESUND STADION: Eirik Horneland har tatt med seg Rosenborg til hjembyen sin for å kjempe om tre poeng. De gjenstående syv seriekampene blir alle viktige for Rosenborg dersom de skal klare å klatre opp på en av plassene som gir kvalik til Europaligaen neste år.

Birger Meling soner karantene, mens Anders Trondsen pådro seg en hamstring-skade mot PSV på torsdag. Dermed er det duket for startdebut for vikarens vikar, Edvard Sandvik Tagseth, som torsdag fikk de siste ti minuttene mot PSV.

Bjørn Maars Johnsen som torsdag fikk én på børsen av Adresseavisen er henvist til benken. Dermed starter Alexander Søderlund mot sin gamle klubb. Anders Ågnes Konradsen er også tilbake i startelleveren etter en periode utenfor.

Krisemøtet etter FKH-tapet

Rosenborg tapte 2–0 da FK Haugesund gjestet Lerkendal på fotballens festaften 16. mai. Etter kampen samlet Eirik Horneland og RBK-styret seg på Brakka for å snakke ut om sesongen så langt.

Eirik Horneland åpnet i august opp om at han fryktet 16. mai-kampen var den siste RBK-kampen han hadde ledet.

– Jeg var meget frustrert, og ville få til et møte etter kampen. Jeg ønsket å få tømt meg på hvorfor jeg var så frustrert, og hva som måtte til for eventuelt å ta det videre, sa han.

– Eventuelt?

– Jeg sa det ikke direkte, men gikk nok til det møtet med innstillingen: Hvis dere har lyst å kappe hodet av meg, så kapp hodet meg, svarte Horneland.

Alexander Søderlund starter mot FK Haugesund.
Les også

Dette tenker FK Haugesunds styreleder ni måneder etter Horneland-kaoset

Spenning før møtet med gamle venner

Supporterleder i FK Haugesunds supportergruppe «Maakeberget», Arild Flesjå, varslet tidligere denne uken overfor Eurosport at Eirik Horneland ikke kunne forvente å få noe varm velkomst når han søndag returnerer til byen han har bodd store deler av livet sitt.

Varm velkomst forventer heller ikke Horneland. Da Adresseavisen fredag snakket med ham var han klar på hva han tenkte om returen.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å bli hyllet når jeg entrer banen. Samtidig så vet jeg hva jeg har gjort for den klubben, og det er ganske mye.

– Så du føler ikke du skylder dem noe?

– Nei, jeg har gjort ekstremt mye for den klubben. Jeg har vært en stor del av det som har gjort at de er der de er nå, sa Horneland etter fredagens trening.

Les også

  1. Vil ikke kommentere vrakingen, men Søderlund avviser ny «Bendtner-skvis»

  2. «Noe grunnleggende ser ut til å være galt»

Eirik Horneland var hovedtrener for FK Haugesund før han tok turen til Rosenborg.

Slik stiller Rosenborg

Eirik Horneland sender følgende ellever ut på gresset i Haugesund (4–3–3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Gustav Valsvik, Edvard Sandvik Tagseth – Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Ågnes Konradsen – David Akintola, Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro.

Benken: Arild Østbø, Djordje Denic, Pål André Helland, Gjermund Åsen, Yann-Erik de Lanlay, Bjørn Maars Johnsen og Emil Konradsen Ceïde.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. FK Haugesund
  3. Eliteserien